vineri, 9 ianuarie 2015

Ei sunt CHARLIE!

desen de Bogdan Petry

desen de Emil Mierlă


desen de Criv, în Ziua Veche
desen de Jup, în Ziua de Iaşi
desen de Gabriel Bratu, în Cuvâmtul Libertăţii, Craiova 

(c) Octav Ungureanu
Desenul meu preferat este cel al lui Octav, care a imaginat un desen simplu dar atât de încărcat de simbolistică! Astăzi, când atâţia moralişti din fandomul BD tac mâlc (după ce luptaseră toţi - de-i durea gura -  contra afacerii Roşia Montană) acest desen este încă o dovadă, dacă mai era nevoie, că Octav Ungureanu are un suflet uriaş ! (păcat că se lasă înşelat de paraziţii BD care profită din plin de naivitatea sa)
Mai trist este că un fost desenator de benzi desenate,  care nu pierde o ocazie să se laude pe blogul său că el e cel mai tare şi mai frumos din parcare, deşi a fost refuzat de zeci de edituri, consideră justificată uciderea caricaturiştilor francezi  pentru că, pasămite, ar fi depăşit  limitele satirei. Dar cine oare stabileşte aceste limite?
Este abominabil faptul  că în secolul XXI cineva poate gândi astfel. Nu, domnule S.A., absolut nimic în lume, cea mai grobiană  caricatură şi cea mai josnică provocare,   nu poate justifica asasinatul.
Şi  afirm răspicat acest lucru, cu atât mai mult cu cât eu însumi am fost ameninţat cu moartea, public, pe pagina lor de facebook, de către talibanii de la Jumătatea Plină,  pentru că am scris adevărul despre activităţile lor ilegale.


Un comentariu:

Costel BD spunea...

JE SUIS CHARLIE !