luni, 5 ianuarie 2015

Valentin Tănase în revista MOG Belgium

(c) MOG Belgium




Aşa cum anunţam, anul BD 2015 demarează cu un adevărat joc de artificii... desenate.  Anul în care tocmai am intrat se anunţă a fi unul foarte bun, cel puţin pentru autorii noştri "stranieri".
Începem cel de-al patrulea an de existenţă a blogului nostru cu o postare despre celebrul Valentin Tănase. Cei care vă întrebaţi ce mai face  maestrul suprarealismului  BD românesc, aflaţi acum (dacă intraţi pentru prima oară pe blogul nostru) că dânsul colaborează de 21 de ani neîntrerupţi cu prozinul belgian MOG, editat de Asociaţia Colecţionarilor  de automobile Morgan. În  această revistă publică ilustraţii şi benzi desenate şi, bineînţeles,  semnează toate coperţile sale.



Aşa cum această frumoasă colecţionară de automobile Morgan a primit numeroase cadouri de profil de la Moş Crăciun al morganofililor, tot aşa veţi primi şi dvs., fideli cititori ai blogului benzidesenateromâneşti, numeroase cadouri bedefile care nu vor fi - vă promit - doar virtuale.
Pentru că banda desenată, ca orice gen literar  sau artistic, nu este doar virtuală (aşa cum consideră unii internauţi precum impostorul  Alin Răţoiu)  ci ea este reală, poate fi  şi trebuie ţinută în mâini, pentru a aduce o reală plăcere şi bucurie cititorului. 
De aceea acest blog va continua - cu sprijinul colaboratorilor săi - să informeze despre noile apariţii BD, în reviste sau albume, despre manifestările artistice ale adevăraţilor creatori de benzi desenate, dar nu va lua niciodată locul acestora.
În calitatea mea de fan BD de peste 30 de ani (şi pentru conştientizarea acestei stări de fapt mulţumesc amicilor de atunci Viorel Pîrligras,  Marian Mirescu   şi Valentin Iordache) vă asigur că nicio plăcere nu poate fi mai mare decât să citeşti, ţinându-l în mâini, un album de benzi desenate, să te întâlneşti cu un adevărat creator BD sau să vizitezi o adevărată expoziţie a celei de-a noua arte.

Va urma!

Niciun comentariu: