vineri, 23 ianuarie 2015

Puiu Manu în Cutezătorii

În anul 2009,  editura Crepuscul din Ploieşti, fondată de doi profesori cu dragoste pentru educaţie şi pentru copii,  a reînceput să publice revista Cutezătorii.
Bineînţeles, varianta actuală se adresează puştilor de astăzi (8-15 ani) şi arată mult mai bine decât cea din copilăria noastră:  56 pagini full color, pe hârtie lucioasă, cu numeroase şi interesante articole pentru adolescenţi  şi include chiar şi postere ale vedetelor la modă.
În anul 2010 editoarea revistei a venit la salonul de benzi desenate de la Bucureşti şi acolo a făcut cunoştinţă cu maestrul Puiu Manu. A fost "dragoste " la prima vedere şi de atunci binecunoscutul artist este nelipsit din paginile revistei, alături de scenaristul său,  Marius Leştaru.
În prezent cei doi semnează lunar scurte (2 pagini) povestiri  în imagini, sub genericul: " Istoria e cea mai frumoasă poveste", inspirate de emisiunea profesorului  Adrian Cioroianu.
Mai jos aveţi  ca exemplu BD-ul apărut în numărul pe decembrie.
(c) Cutezătorii

În revistă mai apare o bandă desenată, în serial, avându-i ca protagonişti pe puştiul Ionuţ şi căţelul său Tobby, ale căror aventuri sunt desenate de Stelian Nena.
(c) Cutezătorii

Dacă sunteţi cititori de benzi desenate - şi dacă citiţi aceste rânduri e clar că sunteţi, mai mult,  dacă sunteţi fani Puiu Manu, atunci această revistă constituie cea mai plăcută lectură, pentru doar 8 lei pe lună.
Revista nu se găseşte la chioşcuri ci se difuzează prin şcoli şi pe bază de abonamente.
Dacă sunteţi interesaţi puteţi să scrieţi aici.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Aş dori şi eu să comand numărul acesta din "Cutezărorii" !

La ce adresă de e-mail să comand?

Daniel Cristea - Alba Iulia

Dodo Niţă spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dodo Niţă spunea...

office@cutezatorii.ro

Intrebati daca nu au vreun difuzor la Alba Iulia, ca sa nu mai platiti taxe de transport.
Acesta este al treilea numar din Cutezatorii in care apar benzi desenate istorice de Puiu Manu & Marius Lestaru.