miercuri, 26 noiembrie 2014

Salutări din Basmania !



Sâmbătă, 22 noiembrie 2014,  ora 13,00 fix,  la standul editurii Nemira de la Târgul de Carte Gaudeamus s-a deschis o poartă temporală care ne-a permis, vreme de câteva zeci de minute fără sfârşit, să evadăm în minunata lume a Basmaniei.

Valentin Nicolau şi Tudor Popa
 Am ajuns acolo la îndemnul scriitorului Valentin Nicolau, "Visaţi! Visaţi!", fiind teleportaţi de vocile îndrăgiţilor actori Coca Bloos şi Marius Manole. 

Marius Manole şi Coca Bloos
În Basmania  ne-am întâlnit cu împăratul Băsmuitorul cel Cumplit şi soţia sa Arpegiata, cu copiii lor Aricioşenia,  Bosumflarea şi Infanta Hlizită, ne-am împrietenit cu pajii imperiali Aeiou şi Aquarela, am fost fugăriţi de gărzile imperiale Punct şi Virgulă şi era cât pe-aici să fim arestaţi de Mareşalul Astenix. Am mai avut  timp doar să trimitem câteva cărţi poştale cu salutări din Basmania, splendid desenate de Tudor Popa, înainte de a reveni la Gaudeamus şi a sta la coadă la dedicaţii.
Tudor Popa
Pentru că unul din marile avantaje,  când te duci la lansările de cărţi,  este acela că poţi întâlni - în carne şi oase -  autorii  îndrăgiţi, poţi sta de vorbă cu ei şi poţi să pleci cu cartea (în cazul nostru,  albumul) înnobilată de o dedicaţie personalizată...

În lumea Basmaniei...
Şi dumneavoastră, dragi prieteni, puteţi evada în această lume minunată,  citind albumul Basmania. Răspântia gândurilor (primul dintr-o trilogie cum nu s-a mai scris până acum la noi) şi chiar puteţi să trimiteţi câte o carte poştală de acolo, accesând site-ul basmania.ro care, de-acum înainte, devine favoritul nostru.
                                                                                                                                 Salutări din Basmania!
Dodo Niţă


Un comentariu:

Graphite spunea...

Frumos, frumos! Abia astept s-o vad pe rafturi. In librarii. Si la mine acasa :)