duminică, 16 noiembrie 2014

La mulţi ani, Tudor Popa!





Născut la Bucureşti pe 16 noiembrie 1968 şi absolvent al Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Tudor Popa este, în mod cert, cel mai important ilustrator SF din România de după 1990: a desenat peste 100 de coperţi de carte şi revistă la editura Nemira şi a primit numeroase premii la Convenţiile SF. A mai ilustrat revistele String, Dino şi Abracadabra (unde a fost chiar redactor-şef, între 1998-1999).
Pasionat de cea de-a noua artă, a creat câteva benzi desenate unice în genul BDSF românesc, atât ca grafism, cât şi ca subiecte abordate.



Continuarea articolului în revistanautilus.ro

Mai jos aveţi câteva exemple din arta lui Tudor Popa.


Am căutat pe Reţea o fotografie cu Tudor Popa şi, în mod straniu, nu am găsit niciuna. Imi explic acest lucru prin modestia legendară a acestui artist unic în peisajul BD-ului românesc.
Totuşi, special pentru fanii blogului nostru, postez acest rar document fotografic, Tudor Popa la Salonul BD de la Constanţa, din 1994, alături de o admiratoare şi având în fundal banda sa desenată Toxic, care urma să primească Marele Premiu al Salonului.
După 20 de ani, Tudor Popa revine în prim-planul graficii SF româneşti şi,  să sperăm, vor fi reeditate şi minunatele sale benzi desenate.

Tudor Popa, Salonul BD Constanţa 1994

Niciun comentariu: