joi, 10 octombrie 2013

Statuia lui Hergé de la Angoulême




Vorbeam în postarea precedentă despre bustul lui Hergé de la Angoulême, orașul  unde, de 40 de ani fără întrerupere se desfășoară cel mai mare Festival BD din Europa.
Iată-l în fotografia alăturată, fiind poziționat în centrul  Angoulême-ului, la capătul străzii pietonale Hergé, bineînţeles.



Bustul a fost sculptat şi apoi turnat în bronz de artistul chinez Chang, prietenul din tinereţe al lui Hergé. De notat că el a fost cel care  i-a furnizat   desenatorului   – în anii 30 – documentaţia adecvată   pentru realizarea albumului Lotusul Albastru şi va apare ca personaj, 30 de ani mai târziu, în albumul Tintin au Tibet.

Chang si Hergé
 
16 din cele 24 de albume cu aventurile lui Tintin au fost traduse în româneşte şi publicate de editura MM Europe. Ele se găsesc de vânzare în librăriile serioase din Bucureşti (Anthony Frost, Cărtureşti, Mihai Eminescu) şi din provincie.

 Aceste statui ale celor  doi autori esenţiali ai BD-ului european îmi dau o idee.
Propun graficienilor care citesc acest blog să deseneze statuile (luând exemplul lui Morris din postarea precedentă) autorilor esenţiali ai BD-ului românesc. Desenele primite vor fi postate pe acest blog, eventual  vom tipări şi o plachetă cu ele, dacă se vor strânge mai multe, iar cu desenele originale vom face o expoziţie.
Fiecare autor care va trimite o statuie desenată va primi un album franţuzesc de benzi desenate.
Dragi graficieni, la lucru ! Aveţi termen până pe 22 octombrie.



Niciun comentariu: