luni, 19 noiembrie 2018

Zakariel (seria «Les Maîtres Inquisiteurs ») - un nou album desenat de Augustin Popescu



Zilele acestea a intrat în librăriile de  benzi desenate din Hexagon (dar şi Belgia, Elveţia şi Luxembourg) cel de-a 11-lea titlu al magnificei serii heroic-fantasy «Les Maîtres Inquisiteurs »). Seria este scenarizată de profesionistul Nicolas Jarry şi desenată de mai mulţi autori, printre care şi Augustin Popescu (volumele 3 şi 11 din serie).
 « Desenele lui Augustin Popescu sunt superbe şi pun bine în evidenţă scenariul » : Nu o spun (doar) eu, ci şi cronicarul site-ului science-fiction-fantastique.com. 





Cronicarul francez  mai scrie că acest album este de sine stătător, deci poate fi citit fără a cunoaşte neapărat acţiunea din cele 10 precedente.
Cum e puţin probabil să fie tradus prea curând, vă recomand să achiziţionaţi  de pe Amazon sau alte librării on-line acest somptuos album desenat de un compatriot de-al nostru.
Şi, apropo, dacă mai vreţi încă o confirmare a valorii albumului  Zakariel atunci aflaţi că, la o săptămână după apariţie, el se află deja pe locul 4 în topul celor mai bine vândute albume  BD franţuzeşti : 


Nu ştiu dumneavoastră ce părere aveţi,  dar pentru mine este o mare bucurie să văd numele unui artist român pe coperta unui album BD franţuzesc, precum şi o confirmare a faptului că există autori extrem de talentaţi şi la noi, dar nu sunt puşi în valoare din cauza  imposturii care cangrenează societatea noastră,  de la vârful ei şi până la omul de rând. Mare păcat.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Excelent album, din toate punctele de vedere. Sunt mândru că autorul este buzoian de-al meu. Cu ceva timp in urma am avut bucuria sa-l cunosc personal, atât pe el cât și pe fratele lui chiar la noi la Buzău. Felicitări Dodo pentru articol.