sâmbătă, 25 iunie 2022

Panorama Benzii Desenate Românești și Extravagantul Vlad Mușatescu – lansare de excepție la BNR!


Miercuri , 22 iunie (luna în care m-am născut)  2022  s-a desfășurat la Biblioteca Națională a României un eveniment literar  - unul dintre cele mai importante din viața mea,  o dublă lansare de carte.

Au vorbit  dl. Adrian Cioroianu, directorul BNR, dl Puiu Manu – cel mai bun prieten al meu din banda desenată românească  precum și editorii Cătălin Pavel și Lucian Oancea.





Au fost prezenți câțiva zeci  de oameni, prieteni sau necunoscuți, dar toțiinteresați de una sau alta (sau de amândouă) cărțile lansate.


Dintre autorii bucureșteni intervievați în Panorama  BD, nu a  venit niciunul, cu excepția d-lui Manu.  Au fost însă prezenți alți autori, precum Emanuel Pavel,  Valentin Cristescu, participant la Primul Salon BD din România, în 1991,  sau Radu Cătăniciu, vechi prieten, care a venit tocmai de la Pitești, special pentru eveniment. 

Foto: Lucian Oancea, Radu Cătăniciu, Emanuel Pavel,  Ion Manolescu,  Daniel Cocoru, Valentin Cristescu 

M-am bucurat și de prezența profesorului Ion Manolescu, cel mai important teoretician al benzii desenate de la noi, a lui Marius Tița, jurnalist și critic de artă  sau a d-lui Daniel Cocoru, jurnalist și scriitor SF.




          




A fost un eveniment  reușit, pe care nu o să-l uit niciodată. Le mulțumesc tuturor celor prezenți!

 Dodo Niță

Fotografii realizate de  Teodora Pârvu, Lucian Oancea, Liviu Georgescu, Constantin Beda







Niciun comentariu: