joi, 12 martie 2020

Remus Brezeanu desenează biografia lui Beethoven


Anul acesta se aniversează 250 de ani de la naşterea marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Cu această ocazie  Carlsen Comics, cea mai mare editură BD din Germania, a comandat scenaristului Peer Meter scenariul unei biografii a celebrului compozitor. Acesta a propus scenariul său compatriotului nostru Remus  Brezeanu, care lucrat mai bine de trei ani la acest proiect grandios, ce se întinde pe nu mai puţin de 144 de pagini.



De astăzi albumul este difuzat în librăriile din toată Germania dar şi în cele on-line, la preţul de 22 de euro




L-am cunoscut pe Remus Brezeanu în anul 2009, la Salonul Internaţional al Benzii Desenate din România. O însoţea pe prietena sa, Veronica Solomon, pe care o invitasem oficial la manifestare. Un om foarte modest, tăcut, introvertit.


  
De Veronica Solomon nu am mai auzit (lucrarea sa din albumul Istorii din 89 nu e bandă desenată, ci text ilustrat), în timp ce, cu o perseverenţă de furnică şi ambiţie de elefant, Remus Brezeanu (care şi-a ales ca pseudonim artistic numele de Rem Bro) şi-a făurit, încet-încet, o reputaţie artistică în banda desenată mondială (Statele Unite – Franţa – Germania)!


Am  scris despre un alt roman grafic al lui Rem Bro, aici:

http://benzidesenateromanesti.blogspot.com/2015/09/apocalipsa-lui-rem-broo.html



Care editor român se va încumeta să traducă şi să public acest extraordinar roman grafic ?

Niciun comentariu: