marți, 30 octombrie 2018

Corto Maltese : « Departe. Tot mai departe »!



A apărut cel mai aşteptat album BD al anului, Departe. Tot mai departe, al treilea volum  din aventurile lui Corto Maltese.

Sunt convins că, pentru cititorii  blogului nostru, personajul nu mai are nevoie  de nicio prezentare.
Despre acest nou volum vă  voi spune doar că el este tradus în româneşte de scriitorul şi jurnalistul Tudor Călin Zarojanu (el însuşi scenarist de benzi desenate şi, evident, în copilărie, cititor al revistei Vaillant/Pif Gadget) iar prefaţa îi este semnată de Horia-Roman Patapievici, primul intelectual de la noi care-şi mărturisea deschis pasiunea pentru Corto Maltese în special şi  benzi desenate în general, încă din 1996.

Povestirile din acest volum au apărut în anii 70 în revista Pif Gadget şi ulterior editate sub formă de album: Toujours un peu plus loin.  

Sigur că toţi pifofilii români avem revistele Pif cu poveştile desenate de Hugo Pratt,   dar albumul - editat în condiţii excelente de editura Cartea Copiilor - merită achiziţionat pentru că aventurile lui Corto Maltese terebuie citite ca un tot unitar.


La fel ca şi volumele anterioare, pe care, apropo, dacă încă nu le-aţi achiziţionat, acum este momentul s-o faceţi, pentru că editura acordă o reducere de 25% dacă  le cumpăraţi împreună cu acest nou volum.

Vă doresc lectură (şi reverie) plăcută şi vânt bun la pupa, cum ar spune Corto Maltezul,  cel mai celebru marinar din banda desenată mondială !

Niciun comentariu: