sâmbătă, 11 martie 2017

Revista "Amintiri din copilărie"

Această simpatică revistă se adresează copiilor din  grupa mică, grupa mijlocie, grupa mare, clasa pregătitoare, clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a şi clasa a IV-a. Şi nu aşa, la modul general, ci are pagini cu jocuri, concursuri, povestiri,   special pentru fiecare categorie de vârstă.  Practic aproape la fiecare pagină copilul/elevul  nu face o lectură pasivă ci interacţionează, punându-şi mintea la contribuţie.
Diun cele 50 de pagini ale revistei,  10 sunt concepute/realizate/desenate de Octav Ungureanu, tot cu jocuri dar şi cu benzi desenate educative.


Foarte puţini graficieni din generaţia sa au ajuns cu adevărat autori BD profesionişti (deşi mai toţi se  auto-intitulează, lipsiţi de modestie, artişti),  dar Octav Ungureanu este unul dintre aceştia  şi ar putea fi un exemplu pentru ceilalţi. 
El este unul dintre rarii desenatori BD de la noi care s-a afirmat cu un stil grafic personal,  uşor reconoscibil, limpid, agreabil, şi chiar a creat un personaj popular (pe extraterestrul Zobb), cu care va rămâne în istoria benzii desenate româneşti. 

Recunoaşteţi personajul ?

În ceea ce priveşte revista Amintiri din copilărie, ea nu se difuzează prin chioşcuri,  aşa că merită să daţi o raită pe site-ul său www.amintiri-din-copilărie.ro ca să vedeţi dacă se poate face abonament la ea.

2 comentarii:

Anonim spunea...

nu se poate face abonament pe site. ajutoooorrr!!!!!!!!!!!!!1
rog mesaj pe Roxana.crina@yahoo.com
vreau sa fac abonament si nu pot!

Dodo Niţă spunea...

Incercati pe pagina lor de facebook:

https://www.facebook.com/ConcursulNationalAmintiriDinCopilarie/