duminică, 12 martie 2017

Paulo Monteiro: „Dragostea mea infinită pentru tine”




Paulo Monteiro este un autor BD portughez. Desenează de la vârsta de 13 ani,  dar primul album i-a apărut abia la 43!
Titlul albumului  este Dragostea mea infinită pentru tine (O Amor Infinito Que Tenho Por Você) şi a fost primit cu ovaţii, atât în Portugalia, cât şi în străinătate, fiind premiat de mai multe ori şi tradus în spaniolă, engleză, franceză, poloneză, sârbă şi iată, acum în limba română!


Albumul reuneşte mai multe povestiri grafice, scrise şi desenate cu o sinceritate cum rar se întâlneşte în banda desenată contemporană, zisă de autor. În aceste povestiri regăsim multe dintre trăirile, bucuriile, supărările, angoasele artistului portughez,  care sunt însă  caracteristice omului modern, de astăzi, ajuns la maturitate.
De asemenea,  găsim temele majore ale artei în general:  dragostea, moartea, războiul...

 Unele dintre povestiri sunt autobiografice,  şi impresionează cea despre moştenirea transmisă lui Paulo de către bunicul său,  sau cea în care autorul povesteşte – la persoana a II-a – despre tatăl său.


Fapt absolut inedit, cele 60 de planşe BD sunt însoţite de patru pagini extrase din jurnalul artistului care, pentru prima oară, arată cititorului faţa ascunsă a creaţiei unei benzi desenate.



Dragostea mea infinită pentru tine este o bandă desenată profundă,  care a fost creată nu ca să-l distreze pe cititor,  ci să-l facă să reflecteze asupra sensurilor vieţii.

Acesta este primul album BD portughez tradus în limba română şi, de asemenea, cel de-al 8-lea album pe care l-am tradus din limba franceză. 

Cititorii pot să comande acest  album (25 lei) scriind pe adresa blogului.
Mulţumesc şi pe această cale Alexandrei, pentru contribuţia sa la editarea albumului. 

3 comentarii:

Alexandra Gold spunea...

Albumul arata foarte bine! Felicitari!:)

Ionescul spunea...

Buna ziua, as vrea sa achizitionez acest album. Cum sa procedez?

Dodo Niţă spunea...

Trimiteti coordonatele dvs postale pe adresa de contact a blogului si veti primi albumul intr-un colet postal cu ramburs.