vineri, 24 iunie 2016

Corto Maltese “timbrificat”


Aşa cum am arătat, Corto Maltese este unul dintre personajele esenţiale ale istoriei benzii desenate mondiale. În mod firesc, în semn de recunoştinţă Poşta Italiană, dar şi cea din San Marino,  a emis timbre poştale cu efigia sa.


Poşta Italiană a făcut  acest lucru anul următor decesului lui Hugo Pratt, în 1996 şi a emis o serie de două timbre:  Corto Maltese şi Tex (cel mai celebru cowboy din banda desenată italiană, creat în 1948).



Un an mai târziu, şi Poşta din San Marino editează un  timbru cu Corto Maltese, în cadrul blocului de 16 timbre „Storia Del Fumetto Italiano”  alături de următoarele personaje: Quadratino - Antonio Rubino, Il Signor Bonaventura – de Sergio Tofano, Kit Carson - de Rino Albertarelli, Cocco Bill – de Benito Jacovitti, Tex Willer - de Aurelio Galeppini, Diabolik - de Franco Paludetti, Valentina – de Guido Crepax, Corto Maltese - de Hugo Pratt, Sturmtruppen - de Franco Bonvincini, Alan Ford – de Max Bunker, Lupo Alberto – de  Guido Silvestri, Pimpa – de Franco Tullio Altan, Bobo - de Sergio Staino, Zanardi - de Andrea Pazienza, Martin Mystere – de Giancarlo Alessandrini, Dylan Dog – de Angelo Stano.

Cine ne spune care dintre aceste personaje au avut aventuri traduse în limba română, primeşte cadou un timbru cu Corto Maltese.

În fine, în anul 2003, cu ocazia inaugurării statuii lui Corto Maltese  la Angouleme, locul unde se ţine cel mai important Festival BD din Europa, Poşta Franceză a emis acest plic uzual, pe care mulţi turişti bedefili îl trimit acasă ca pe o amintire de la Angouleme. 



Niciun comentariu: