miercuri, 26 august 2015

Andreea Dache şi concursul de la Book Depository





Am comandat o carte de la BookDepository.com şi am avut plăcuta surpriză să găsesc în pachet şi un semn de carte desenat de o compatrioată, Andreea Dache.
Mi-a plăcut desenul şi de aceea doresc să vi-l ofer – virtual – şi dvs, cititorilor nostri.
De asemenea, am dorit să aflu mai multe despre Andreea Dache şi iată ce am găsit.






Anul trecut  Book Depository (un fel de elefant.ro de la noi)  a lansat  un concurs internaţional de desene pentru a ilustra semne de carte. Spre surpriza organizatorilor,  au primit nu mai puţin de patru mii de desene, din întreaga lume. Aşa că, după cum scriu chiar ei, nu le-a fost uşor să aleagă câştigătorii, şi au decis să tipărească 20 de desene şi nu 16 cum fusese anunţat iniţial.
Printre câştigători, alături de tineri artişti din Australia,  Filipine, Grecia, Ungaria, s-a numărat şi Andreea Dache.
Tânăra artistă s-a născut la Brăila. Desenează de la vârsta de un an, bineînţeles, pe tot ce este alb, de la hârtie la pereţi. Cândva, prin  clasa a VI-a, nu a ştiut să-i explice croitoresei ce fel de rochie îşi dorea şi atunci i-a desenat modelul dorit.  Atunci şi-a dat seama că acesta va fi viitorul său
În 2008  câştigă o menţiune la concursul de arte plastice organizat de Liceul de Artă a cărui elevă a fost.  
În 2012 este absolventă a Universităţii de Arte din Bucureşti – departamentul Modă - Design Vestimentar şi, la Gala de absolvire, este remarcată de Doina Berchină care îi acordă, pe blogul său : 
 O mențiune specială pentru poetica evoluție a modelelor imaginate (veșmânt -personaj, plus poveste) de Andreea Dache...

În 2013 deschide  prima sa expoziţie personală la Brăila, oraşul natal, purtând  titlul Roşu nu e albastru / roşu, nu, e alb astru.



  
    Andreea Dache este unul dintre acei români cu care trebuie să ne mândrim !



Niciun comentariu: