joi, 5 martie 2015

Festivalul Internaţional de benzi desenate SIBIU

desenul afişului Octav Ungureanu
 Asociația de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu »/APIVS și Asociația « Solidarité 35 Roumanie »/S35R vor organiza în zilele de 3, 4 și 5 aprilie 2015 a treia ediție a Festivalului Internațional de Benzi Desenate din Sibiu,  în sala CIT a Primăriei Municipiului Sibiu.
 

In timpul celor trei zile de Festival, publicul se va putea întâlni cu autori și le va descoperi operele. In cadrul Festivalului sunt  propuse diverse activități pentru a familiariza publicul cu toate stilurile de benzi desenate (BD), comics, manga, BD europeana.
Festivalul își va deschide porțile vineri, 3 aprilie la ora 18,00 în sala CIT a Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare când va avea loc inaugurarea și o prezentare generala a autorilor invitați. Week-endul va fi ritmat de conferințe, dedicații, work-shopuri și meciuri de BD.
La cea de-a treia ediție a Festivalului vor fi invitat doi autori francezi și 8 autori români, printre care Puiu Manu, Şerban Andreescu, Raluca Dragomir şi Octav Ungureanu. 
 Ediția 2015 va fi ocazia de a celebra trei aniversări importante : 90 de ani de bandă desenată românească, 50 ani de existenţă a editurii « L'Ecole des Loisirs » și 25 de ani de la înființarea  Centrului Belgian al Benzii Desenate din Bruxelles, Belgia. 

In cadrul Festivalului va fi organizat un concurs de benzi desenate adresat tinerilor între 11 şi 18 ani. Participanții la concurs trebuie să realizeze o planşă A3 de BD cu tema « Comorile pierdute din Sibiu »


Contact: François Montier  
 Coordonator de proiect
montier.francois@yahoo.com 
telefon 0757 588 704

Niciun comentariu: