duminică, 7 decembrie 2014

Arte, carte şi ... benzi desenateIon Lucian Ciucu, Liana Stanciu, Adrian Cioroianu
 Atenţie, benzile desenate creează dependenţă! Iar aceasta se manifestă fără limită de vârstă iar ”bedefilii”, aşa se numesc pasionaţii genului, se întâlnesc la evenimente special dedicate lor. Despre banda desenată în România aflaţi mai multe de la istoricul Adrian Cioroianu, un pasionat declarat al acestei arte.’
 
 Arte, carte şi capricii este un magazin cultural urban care, din această toamnă, promovează şi reflectă viaţa artistică şi culturală din Bucureşti şi din ţară. În fiecare ediţie, invitaţii Lianei Stanciu sunt principalii protagonişti ai celor mai importante şi recente evenimente culturale.
Arte, carte şi capricii este un magazin dinamic, divers şi interesant, puternic informativ, cu reportaje şi ştiri din lumea culturală, cu teme în dezbatere împreună cu invitaţi săptămânali, precum şi cu cele mai neaşteptate propuneri pentru petrecerea timpului liber.
În plus, emisiunea  - alternativă la tabloidele încărcate de vulgaritate, scandal şi violenţă vă oferă, împreună cu Editura Litera  albume , cărţi, amintiri valoroase.”
Sâmbătă, 6 decembrie 2014, la emisiunea Arte, carte şi capricii, a fost difuzat un reportaj realizat de Ion Lucian Ciucu despre Salonul Internaţional al Benzii Desenate de la Constanţa, reportaj care a servit ca punct de plecare al unui incitant dialog despre cea de-a noua artă între Liana Stanciu şi profesorul Adrian Cioroianu.
Emisiunea poate fi urmărită aici.

De notat că un prim reportaj despre salon a fost difuzat în cadrul emisiunii Arte,  carte şi capricii  din 15 noiembrie 2014, putând fi urmărit aici (începând cu minutul 8).

Niciun comentariu: