miercuri, 19 martie 2014

Academia Motanov organizează ateliere de benzi desenate




 De ce un atelier de BD?
« Pentru că e o artă un pic exotică și mai puțin explorată în România, așa că asemenea competențe rare pot fi un avantaj. BD-ul face legătura dintre scris și vizual, face povestea să fie mai atrăgătoare. Banda desenată ne învață să ne structurăm, să etapizăm și să prioritizămzămzăm. Cu imaginația înainte!
Scopul atelierului de benzi desenate este familiarizarea participanților cu universul BD și cu modul în care sunt gândite BD-urile. Participanții vor învăța să construiască o poveste cu un personaj bine conturat, să o spargă în cadre, să o deseneze și să o coloreze. Prima parte a atelierului se concentrează pe poveste, a doua pe desen. Se vor da teme aproape după fiecare întâlnire, dar nu va fi un efort, așa e cu activitățile plăcute.

Detalii organizatorice
● Vârsta celor care se pot înscrie: 12 - 16 ani. ● Termenul limită pentru înscriere e 15 aprilie (pentru confirmarea locului se plătește avans jumătate din sumă până pe 10 aprilie). ● Atelierul se va desfășura între 26 aprilie și 1 iunie (6 săptămâni) - 12 ședințe de câte 2 h, sâmbăta și duminica. ● Vor fi admiși maximum 15, în ordinea achitării avansului. Pentru înscriere - mail la simina [at] motanov.ro - numele și vârsta + care sunt cărțile/desenele animate/filmele preferate. ● Costul este de 800 de lei (400 avans plătiți până pe 10 aprilie + 400 plătiți pe 10 mai) și include câte un album BD pentru fiecare participant + revistă editată și tipărită într-un exemplar cu BD-urile realizate la atelier + materialele pe care le vor folosi + diplomă. »

Diana Necşulescu


Coordonatorii atelierului sunt Diana Neşculescu (a propos, Diana şi Felix, cititorii voştri aşteaptă continuarea la Compost) şi  Robert Obert.

Mai multe detalii pe site-ul  www.motanov.ro (care, de acum, devine şi preferatul nostru) sau la telefon 0732.009.198 -  Simina Diaconu. 




 Personal,  mi-ar plăcea  să cred că unul dintre obiectivele îndeplinite  de atelierul de benzi desenate va fi  identic cu cel propus de atelierul de scriere creativă, organizat de aceeaşi simpatică academie :
« Nu cumva să credeți că ambiția noastră este să-i transformăm pe copii în mari prozatori și poeți. Asta se poate întâmpla mai târziu și depinde de ce își vor dori ei. Până la majorat, important e să citească mult, cât mai mult. Și uite așa am ajuns la primul scop: să le trezim apetitul pentru citit. »

Oamenii (copii, tineri, adulţi) trebuie să continue să citească… Povestiri, romane, benzi desenate… Pe hârtie, sau digital…  Fără lectură nu doar că viaţa noastră e mai tristă şi mai searbădă dar este un fapt dovedit de psihologi că lectura stimulează inteligenţa creatoare. Şi de asta avem nevoie ca să supravieţuim în jungla de asfalt, nu-i aşa ?

(c) Asociaţia Brain Fitness



Niciun comentariu: