marți, 18 februarie 2014

« Ne vom întoarce în Muribecca » – întâlnire cu scriitorul Sebastian A. Corn







Vineri,  21 februarie 2014,  la orele 18.00, scriitorul Sebastian A. Corn dă întâlnire fanilor săi, şi tuturor cititorilor de SF, la Centrul Cultural Calderon (strada Jean Louis Calderon nr. 39) pentru a le propune spre lectură  cel mai nou roman, Ne vom întoarce în Muribecca.
 « Străvechea cetate „Z“, spun legendele perpetuate de ani, se ascunde în jungla braziliană. Învăluit într-o aură de mister, exploratorul Percy Fawcett pornește în căutarea ei. Timpul și spaţiul se multiplică, personajele și poveștile se amestecă într-un roman care sfidează genurile și convenţiile literare. Sebastian A. Corn se întoarce cu o carte recomandată tuturor celor pentru care a visa și a gândi sunt acţiuni esenţiale. »

Este  vorba despre o familie de arheologi ruşi (dar pe jumătate evrei!) care sapă în Mato Grosso. Au un copil de 13 ani, un băiat, care se împrietenește cu un indian mai bizar, cu care porneşte într-o călătorie în junglă. La un moment dat, apare în narațiune chiar nepotul lui Corto Maltese !
În fine, romanul e un prilej de a discuta despre despre comunism versus capitalism, consumerism versus morală.

„Sebastian A. Corn este unul dintre scriitorii cei mai interesanţi apăruţi după ’89. Autorul e greu de lipit de o tradiţie locală a literaturii. Nici măcar în filiera propriei literaturi nu poate fi în
șurubat, pentru că aceasta nu există decât pentru puțini (majoritatea fani SF).“
Mihai Iovănel




Sebastian A. Corn (n. 26 martie 1960, București), pseudonimul literar al lui Florin Chirculescu, este un scriitor de science fiction din România. A publicat primele texte în 1993, într-o revistă de sci-fi care a suscitat pasiuni și controverse în anii 1990: JSF. La scurt timp după debut, a primit numeroase premii și mențiuni literare (aproape 40), dintre care cele mai importante au fost Premiul pentru Debut European la Euroconul de la Glasgow din 1995 și Marele Premiu al Editurii Nemira din 1997 pentru romanul “Să mă tai cu tăișul bisturiului tău, scrise Josephine.”

A publicat nuvele
și povestiri în revistele JSF, Anticipația și Nautilus. A fost redactor-șef al revistei Nautilus și al unei pagini săptămânale de sci-fi în Curierul Național în 1995. A publicat şase romane sub pseudonimul Sebastian A. Corn și alte trei sub alte nume.
A primit premiul Vladimir Colin, cea mai înaltă distincţie a SF-ului românesc, nu o dată ci de două ori : în 2006 pentru romanul “Imperiul Marelui Graal” şi în 2010 pentru romanul « Vindecătorul ».
 În viața de zi cu zi, este chirurg toracic. În afara scrierilor literare, a publicat articole de medicină socială în revista Tinerama.

Volume publicate sub pseudonimul Sebastian A Corn
·  2484-Quirinal-Ave, București, Editura Nemira, 1996
·  Să mă tai cu tăișul bisturiului tău, scrise Josephine, București, Editura Nemira, 1998
·  Cel mai înalt turn din Babylon, București, Editura Nemira, 2002,
·  Imperiul Marelui Graal, București, Editura Nemira, 2006,
·  Vindecătorul, București, Editura Cartea Românească, 2008,
·  Skipper de interzonă, Millenium Books, 2012


Celor interesaţi le  recomand spre lectură şi articolul meu despre bedefilul Sebastian A Corn, din revista on-line Nautilus:

2 comentarii:

anuta spunea...

Am citit foarte putine carti science fiction scrise de autori romani :I. Manzatu, Victor Birladeanu si poate unul sau doi in plus de ce-mi amintesc eu. Nu pot sa zic ca nu mi-au placut, dar tot am o retinere si tendinta de a -i considera inferiori autorilor straini(Asimov, Orson Scott, Silverberg) O idee preconceputa aterizata la mine in cap, de unde, habar n-am. Stiind ca tu esti mult mai informat in acest domeniu, si profitand de acest subiect, ce autori si opere de-ale lor mi-ai recomanda? Asa, un top de-al tau al SF-ului romanesc. :) Multumesc!

Dodo Niţă spunea...

De gustibus non disputandum! Desi cumpar cam tot ce apare pe piata ca literatura SF romaneasca, chiar mai mult decat traducerile din autori straini -aici am ramas cu adevarat la clasici, Asimov, Clarke, Philip K Dick, Stephen King, Peter F. Hamilton, plus mai multi francezi pe care ii citesc in original, nu as stii sa recomand pe unul sau pe altul anume, pentru ca imi plac aproape toti - vorbesc de cei din noile generatii. Cel mai bine ar fi sa cititi cronicile clare si concise pe care le face la volumele autorilor romani Florin Pitea pe blogul sau Tesatorul!