vineri, 7 februarie 2014

Câte ceva despre cărţile copilăriei: « Zâna florilor de gheaţă »






 « Mai zilele trecute, când ninsoarea era în toi, am fost atins de aripa unui fulg de nea. Am tresărit şi m-am bucurat că sunt băgat în seamă chiar dacă din greşeală, ştiam că oricare fulg de zăpadă poate spune o poveste. Un secret: nu urechea este importantă atunci când fulgul îşi deapănă povestea ci ştiinţa de a citi o hartă cristalizată în şase colţuri, căci da! fulgul de nea este harta care îţi arată drumul spre un tărâm feeric. Nu-i ştiinţă la îndemâna oricui pentru că de obicei harta se ţine în mână, iar mâna are căldura ei… dacă vrei s-o simţi ia pe cineva drag de mână, e! dar asta-i altă poveste, să revenim… or fulgului de zăpadă îi este frică de căldură şi se face nevăzut. »


Continuarea aici.

Deoarece  încă mai  înotăm în troienele de zăpadă vă propun această  lectură de sezon.
Blogul  catecevadesprecartilecopilariei.blogspot.ro  este,  probabil,  una dintre ultimele oaze ale inocenţei în  infinitul rece al reţelei. Daniel, animatorul său,   scrie o proză plină de poezie, pe care v-o recomand călduros.
Şi ceea ce-mi mai place la el este faptul că  acordă ilustraţiei de carte locul care i se cuvine.

Vă doresc un week-end liniştit  şi vă invit să rezolvaţi tema propusă de Daniel în postarea sa :
« Un om de zăpadă îşi scoate pălăria în faţa dumneavoastră şi vă roagă să-i visaţi un vis feeric.Unde se desfăşoară acţiunea? »

Niciun comentariu: