duminică, 28 octombrie 2012

Mihai Ionaşcu - primul editor profesionist de benzi desenate din România





Sub titlul „Pasiune: A DAT O CASĂ pe o REVISTĂ de benzi desenate. Omul care l-a ajutat pe Harap-Alb să prindă viaţă din nou” a apărut în  România Liberă de ieri un interviu cu Mihai Ionaşcu, editorul reviste Harap Alb continuă...., realizat de Flavia Drăgan.

Spre deosebire de escrocii de la Hardcomics şi Jumătatea Plină, care – prin complicităţile imorale din interiorul Institutului Cultural Român şi Administraţia Fondului Cultural Român – au reuşit să-şi bage în buzunare miliarde de lei sub pretextul promovării BD-ului românesc, în realitate ei tipărind mâzgăleli despre un anume George, care se droghează şi poartă discuţii filozofice cu posteriorul său (iar acesta îi răspunde „Ete pârţ!), când nu promovează de-a dreptul pornografia cea mai ordinară  (pe banii statutului, adică  luaţi  din buzunarele noastre sub formă de impozite şi taxe)  Mihai Ionaşcu  investeşte propriile economii (puse deoparte  pentru achiziţia unei case)  în editarea unei reviste de benzi desenate.

De ce ar face acest lucru un tânăr al zilelor noastre?
"O revistă de bandă desenată înseninează ziua oricui. Şi ăsta este motivul pentru care am decis să mergem înainte, în ciuda ‘vitregiilor' şi ‘greutăţilor' care s-au ivit la tot pasul. Şi ce alt subiect poate fi mai frumos şi mai atrăgător unui român decât Harap Alb, povestea marelui scriitor Ion Creangă?",  răspunde Mihai Ionaşcu ziaristei. Şi continuă: „Harap Alb  este un supravieţuitor. E un simbol, e un brand în sine. Ne adresăm familiei, oamenilor care au trăit vremuri mai bune, cu masa de prânz în familie duminica şi cu copii care se jucau afară, nu la calculator. Cu părinţi care nu erau deosebit de stresaţi. Promovăm revenirea la vremuri mai bune şi, în acelaşi timp, îl îmbrăcăm pe Harap Alb într-o haină care să-l facă accesibil generaţiei moderne".
Restul interviului merită citit în paginile României Libere, pentru a avea în întregime portretul unui tânăr adevărat  antreprenor din ziua de azi, profesionist dar  visător, idealist, dar cu picioarele pe pământ.
Iar citind  revista Harap Alb continuă... veţi putea evada, alături de copii dumneavoastră, din realitatea tumultoasă şi, de multe ori,  tristă, în care trăim, într-una de basm, veselă şi colorată, plină de aventuri şi imaginaţie, măcar şi pentru o oră.

Dodo Niţă 







Niciun comentariu: