marți, 23 octombrie 2012

Asterix şi Obelix: In slujba Majestăţii Sale





“Suntem în anul 50 Î. H. Cezar (Fabrice Luchini)  vrea să mai facă nişte cuceriri, aşa că se hotărăşte să invadeze în fruntea legiunilor sale această insulă aflată la graniţele lumii ştiute, acest ţinut misterios numit Bretania.
Victoria e rapidă şi totală. Mă, rog, pe aproape... Un sătuc breton e decis să-i reziste, dar acum i s-au cam epuizat resursele.  Cordelia, regina bretonilor (Catherine  Deneuve)  îşi trimite cel mai fidel ofiţer, pe Flegmatix (Guillaume Gallienne)  să cere ajutor în Galia, acolo unde un sătuc galez le ţine piept romanilor de ceva timp, cu mare succes... În sătucul în chestiune Asterix (Edouard Baer) şi Obelix (Gerard Depardieu) sunt deja ocupaţi până peste cap căci şeful lor le-a încredinţat pe nepotul Şmecherix (Vincent Lacoste)  proaspăt sosit de la Luteţia ca să aibă grijă de el şi, mai ales, să-l transforme într-un adevărat bărbat. Iar sarcina lor e departe de a fi ajuns la bun  sfârşit.
Când Flegmatix  soseşte ca să le ceară ajutorul, i se oferă un butoi cu poţiune magică, dar şi doi tovarăşi de drum  care vor avea grijă ca preţioasa licoare să ajungă cu bine la destinaţie.

Aşa pornesc Asterix şi Obelix într-o nouă aventură, în care îl iau şi pe Şmecherix, fiindcă se prevede a fi o ocazie prea bună să fie ratată pentru ca acesta să-şi desăvârşească educaţia.
Şi, cum planul de acasă nu se potriveşte cu cel din târg, e clar că eroii noştri ne vor distra din nou în stilul lor binecunoscut!”

Adaptare după .www,asterix.com.





 


Al patrulea film artistic de lung metraj adaptat după aventurile celebrilor eroi BD,  Asterix şi Obelix – în slujba Majestăţii Sale este primul în 3D. Din 19 octombrie,  şi pe ecranele cinematografelor din România!

În fine, ca o noutate, să adăugăm faptul că Albert Uderzo (85 de ani )  s-a decis: predă ştafeta realizării noilor benzi desenate cu personajele sale fetişe desenatorului Didier Conrad şi scenaristului Jean-Yves Ferry. Cel de-al 35-lea album din seria Asterix şi Obelix este anunţat pentru  sfârşitul anului 2013.
Până în prezent au apărut 34 de albume,  traduse în 111 limbi şi dialecte şi vândute în peste 350 milioane de exemplare.



Niciun comentariu: