marți, 11 septembrie 2012

Antonio Cossu - invitat de onoare la Salonul BD Constanţa 2012




Antonio Cossu este un autor de benzi desenate belgian, de origine italiană, fiind născut în 1952 în Sardinia. Debutează cu  BD în 1976, în paginile revistei Spirou.
După 1980 colaborează la cele mai importante reviste BD din spaţiul francofon: Pilote, Metal Hurlant, Tintin, Circus. Face parte din grupul artiştilor Foerster, Andreas, Joos, cu care împarte aceeaşi pasiune pentru muzica de jazz şi romanul „noir” şi cu care va fonda editura Oro Production,  a cărei principală activitate va fi editarea  revistei  Brazil (în 1994).
În prezent Antonio Cossu predă cea de-a noua artă la Academia de Arte Frumoase din Tournai şi continuă să publice benzi desenate.
Autor complet, scrie scenarii pentru alţi desenatori (Le marchand d`idées, desene de Philippe Berthet), desenează după scenariile altora (Histoires Alarmantes, scenariu de Jamsin, Timbrés Rares, scenariu de José-Louis Bocquet), pe propriile sale scenarii (Alceister Crowley, Kizito), sau în colaborare cu alţi autori (Foerster-Cossu).
Cel mai nou album al său este Saint-Amand l`Aventurier, desenat în colaborare cu Benoit Fauviaux (invitat de onoare la Salonul de la Constanţa în 2007).


(c)Éditions Amandicum





Antonio Cossu - personaj în propria sa bandă desenată (c) Éditions Amandicum





(c) Éditions Amandicum
Membru al asociaţiei belgiene CRIABD, am avut plăcerea să merg pe urmele personajului Saint-Amand în Franţa, în oraşul  Saint Amand les Eaux, împreună cu mai mulţi colegi de asociaţie.



  Graţie sprijinului acordat de Delegaţia Valonia-Bruxelles de la Bucureşti, Antonio Cossu este invitat de onoare la cea de-a 22-a ediţie a Salonului de Benzi Desenate de la Constanţa, între 21-23 septembrie. El se va întâlni cu bedefilii români şi va susţine un atelier de creaţie pentru tinerii creatori BD.





Niciun comentariu: