luni, 11 mai 2020

Revista BD Historia lansează numărul special Valentin Tănase

Comunicat de presă



Revista BD Historia – „benzi desenate istorice” este publicată de Mihai Grăjdeanu,  în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Facultatea de Istorie - Universitatea București, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Radio România Cultural.
Ea  îşi  propune să aducă  în atenţia publicului lucrări de arhivă, dar şi lucrări ale artiştilor de bandă desenată din noua generaţie.

Numărul 3 este unul de colecție,  dedicat benzilor desenate realizate de maestrul Valentin Tănase, publicate inițial în revista Șoimii Patriei (1982-1989). Primele 50 de reviste comandate au și autograful maestrului Valentin Tănase.


“Eu cred că banda desenată istorică este de un mare ajutor pentru tânăra generaţie, să se apropie  cu mai multă plăcere de istorie. Pentru unii dintre copii poate că istoria este o înșiruire de date care pot fi aride, sau lipsite de un conţinut direct. În timp ce o bandă desenată istorică bogată în imagini, sugestivă, altfel îl atrage pe tânărul cititor să încerce să descopere. Şi dacă acea bandă desenată i-a plăcut şi i-a trezit interesul, atunci el va căuta, poate mai departe, nişte detalii suplimentare într-o carte, într-un manual de istorie.”,  spune dl. Valentin Tănase.



Comenzi online: revistabdhistoria@gmail.com






Niciun comentariu: