miercuri, 25 martie 2020

Pif şi Hercule acasă la Asterix şi Obelix

Albert Uderzo şi Francois Corteggiani

S-a dus încă un gigant al benzii desenate mondiale, poate ultimul: Albert Uderzo.
În semn de omagiu, am cerut permisiunea prietenului nostru Francois Corteggiani să postăm această bandă desenată apărută în anul 1989 în revista Pif Gadget.
 Pif şi Hercule călătoresc în timp şi ajung în satul ireductibililor gali, îndrăgiţi de toată lumea. Lucrarea a fost desenată de Giorgio Cavazzano, după un scenariu de Francois Corteggiani. 








Un comentariu:

BETINO_31 spunea...

Livia Rusz pe 25 februarie, Andre Cheret pe 5 martie si Albert Uderzo pe 24 martie...o lună neagră pentru cea de-a noua artă, poate cea mai neagră din toată istoria sa, dar în contextul crizei Covid-19 reprezintă doar 3 persoane decedate pe lângă cele aproape 20.000 în întreaga lume. Să precizăm că din câte se știe, niciunul dintre acești 3 mari artiști grafici nu a murit din cauza coronavirusului, deși toți erau trecuți de vârsta de 80 de ani și desigur aveau patologii specifice sau sistem imunitar slăbit. Asterix și Obelix, piticul Cipi, Avi, maimuța Kio, Rahan, vor rămâne în continuare să încânte alte și alte generații, așa cum au făcut-o în ultimele șase decenii prin acești mari artiști plecați dintre noi !