joi, 17 mai 2018

Asterix şi cosorul de aur



 Axterix et la serpe d`Or  este a doua aventură a celebrilor Asterix şi Obelix. 


Desenată de Albert Uderzo după un scenariu de René Goscinny, banda desenată a apărut mai întâi – în serial – în revista Pilote, între 1960-1961 şi, anul următor, şi sub formă de album.
 
Druidului  Panoramix  i s-a rupt cosorul de aur, cu care tăia plantele necesare preparării poţiunii magice, aşa încât Asterix şi Obelix pleacă la Luteţia (actualul Paris) să-i cumpere una nouă. O ocazie excelentă pentru cititor să descopere Parisul din timpul galilor romanizaţi şi mai ales să se amuze de nenumăratele peripeţii ale protagoniştilor.


Şi acest al doilea album este tradus de scriitoarea Ioana Pârvulescu, fapt ce garantează lectura plăcută a albumului.
De pe ultima copertă aflăm că este anunţată apariţia unui al treilea titlu, Asterix şi goţii.


Albumul  va fi lansat pe 22 mai, dar până atunci editorii propun cititorilor să-l precomande, cu reducere de 20% (de la 29 lei la 23 lei). Puteţi şi dvs. s-o faceţi aici :


Din cultura generală minimă a oricărui bedefil care se respectă, nu trebuie să lipsească  albumele din seriile « Tintin » şi « Asterix şi Obelix ». Am credinţa că toată lumea care citeşte acest blog va cumpăra noul album Asterix şi astfel va oferi editorului certitudinea că merită să tipărească în limba română  şi următoarele albume din serie.



Niciun comentariu: