marți, 6 septembrie 2016

Valentin Tănase, La Mulţi Ani! Valentin Tănase este unul dintre cei mai îndrăgiţi autori de benzi desenate din România, fiind cunoscut însă şi în străinătate, în Belgia, Franţa, Anglia  şi Canada !

După 1990 a publicat mai rar benzi desenate dar, atunci când a făcut-o, a semnat şi câteva frumoase albume.
Astfel, în 1991 a publicat albumul Andro şi Gera, pentru copii.

 
În 1992 editura Teora îi publică albumul Love Story în Piaţa Universităţii, pentru adolescenţi/adulţi Albumul reuneşte mai multe povestiri apărute iniţial în ziarul liberal Viitorul Românesc.


În 1993 Valentin Tănase începe o colaborare extraordinară cu Jacques Gallien,  redactorul şef al revistei MOG editată de Clubul colecţionarilor de autoturisme Morgan din Belgia.  Artistul român semnează fiecare copertă a revistei, dar şi numeroase ilustraţii de interior şi, bineînţeles, benzi desenate. Majoritatea acestor desene şi BD vor fi reluate între coperţile unor albume.

Primul album  cu desene de Valentin Tănase a fost editat peste ocean, de revista The Blurb, a clubului Morgan din Canada, în anul 2000.


Următoarele trei vor fi editate de clubul belgian MOG:

           -  La Morgan dans tous ses etats, în anul 2001


      - Valentin Tanase – illustrations et planches BD, în anul 2009      - Morgan de moi, petits delires graphiques entre quat`z`yeux... , în anul 2013.    Astăzi Valentin Tănase aniversează frumoasa vârstă de 62 de ani.
Π  Îi urăm un călduros „La Mulţi Ani!”, cu sănătate şi bucurii pe care să le împartă cu cei dragi!

       Iar pe dvs., dragi cititori, vă anunţăm că vom iniţia cât de curând editarea sub formă de album a unora dintre cele mai frumoase BD desenate de Valentin Tănase.

Un comentariu:

Ion Ardeleanu spunea...

Abia astept albumul.Imi puteti da mai multe informatii?
Ce BD-uri vor fi incluse?