luni, 16 noiembrie 2015

Modelismul static: Bogdan Păpuşe şi Nicolae Mihai -invitaţi la Salonul BD CRAIOVA 2015


Art by Bogdan Papuse

Bogdan Păpuşe are 35 de ani şi este  economist de profesie.
Nicolae Mihai are 39 de ani şi este cercetător ştiinţific  la Institutul de cercetări socio-umane « Nicolaescu Plopşor » din cadrul Academiei Române.
S-au  împrietenit în urmă cu trei ani, atunci când au constatat că împărtăşesc aceeaşi pasiune pentru modelismul static. Pasionaţi de istorie, s-au specializat în figurinele ce reproduc războinici şi militari din diversele perioade ale istoriei.
 
Art by Bogdan Papuse
Art by Bogdan Papuse
Art by Nicu Mihai
Art by Nicu Mihai
Art by Nicu Mihai

Art by Nicu Mihai
Art by Nicu Mihai
În plus, Bogdan, fiind pasionat şi de literatura fantasy, a realizat mai multe figurine din universul Stăpânul Inelelor.




Anul acesta cei doi artişti au participat pentru prima oară la concursul internaţional de modelism de la Alba-Iulia şi  au câştigat trei premii, lucru care arată competenţa şi profesionalismul lor.





Mai multe informaţii despre ei şi despre modelismul static în general, puteţi afla din reportajul de la postul TV Digi 24: Modelismul, artă în miniatură.
 
Bogdan Păpuşe şi Nicu Mihai
Pasionaţii de frumos se pot întâlni cu cei doi  artişti şi-i pot vedea lucrând  la salonul BD Craiova 2015, în zilele de 20-22 noiembrie, la sediul Alianţei Franceze. 

Niciun comentariu: