joi, 26 noiembrie 2015

Biţă, Todiţă şi extraterestrul Mus revin… împreună cu Evenimentul Zilei





 « "Evenimentul zilei" se va vinde pe 27 noiembrie  la chioşcurile de ziare cu un pachet de carti cu benzi desenate.
Ilustraţiile sunt realizate de caricaturistul Adrian Andronic, care şi-a propus să le explice micuţilor noţiunile de bine şi de rău, antrenându-i în aventurile a doi eroi care călătoresc prin lume, Biţă şi Todiţă.
Povestea începe într-o vacanţă de vară, când cei doi sunt invitaţi de un personaj ciudat, pe nume Mus, la o plimbare cu OZN-ul în jurul lumii. Călătoria începe cu Atena, continuă cu Peninsula Arabă şi Africa.
Parcurgând povestea, copiii învaţă despre Acropole, despre Tropicul Capricornului, rezervaţii naturale şi eclipse de soare.

Cui îi plac poveştile în imagini?
Ca să-şi facă loc în lumea copilăriei, benzile desenate au de luptat cu jocurile video şi televizorul. Psihoterapeutul Gina Bălan spune că, în general, copiii amatori de o astfel de lectură sunt mai isteţi decât restul şi au preocupări aparte.
Specialistul subliniază că acest tip de poveşti sunt indicate copiilor de 8-13 ani şi că au rolul de a le stimula imaginaţia şi logica, de a le dezvolta limbajul şi de a-i învăţa să realizeze conexiuni pornind de la imagini.
"O carte de benzi desenate presupune o activitate intelectuală similară cu cea a lecturii adulţilor. Diferenţa este că cei mici au nevoie de imagini care să le stimuleze şi să le ghideze imaginaţia", explică Gina Bălan.
Cei interesaţi de întreaga colecţie cu aventurile lui Biţă şi Todiţă pot găsi la chioşcurile de ziare, timp de o săptămână pachetul de carti cu benzi desenate, iar preţul pachetului este de 4,9 lei. »
Comunicat Evenimentul Zilei


Aceste albumaşe BD au fost prima oară  difuzate  în 2011,  de Evenimentul Zilei, al cărui acţionar principal este chiar fiul lui Adrian Andronic.
Nu ştim dacă ele  reprezintă un rest de tiraj, sau a fost tipărit un tiraj nou, nici nu are importanţă, important este faptul că Dan Andronic onorează memoria tatălui său şi  pune la dispoziţia publicului, din  nou, aceste benzi desenate amuzante – o adevărată călătorie în timp, în timpul copilăriei noastre, pentru preţul unui bilet de metrou dus-întors.

Mai multe informaţii  despre talentatul şi prolificul Adrian Andronic găsiţi aici :

benzidesenateromanesti.blogspot.ro





Niciun comentariu: