În zilele de 6-7 octombrie a avut loc la Muzeul de Artă din Craiova, în superba Sală a Oglinzilor, cea de-a zecea ediţie a colocviilor "Scrisul Românesc", organizate de editura omonimă, în frunte cu neobositul Florea Firan.
Tema acestei ediţii a fost "Puterea cuvintelor", iar invitaţii de onoare au fost scriitorii D.R. Popescu, Gheorghe Păun, Adrian Sângeorzan şi Carmen Firan, ultimii doi sosiţi de la NewYork. Alături de dânşii au participat câţiva dintre intelectualii de frunte ai Craiovei de astăzi, Ovidiu Ghidirmic, Nicolae Panea, Constantin M. Popa, Ioan Lascu, Mihai Duţescu, Gabriela Rusu-Păsărin, Gheorghe Dănişor, precum şi tinerii Mihai Ene, Oana Băluică, Alexandru Oprescu, care au susţinut comunicări sau şi-au lansat noile volume.
De la stânga la dreapta: Adrian Sângeorzan, Gheorghe Păun, Florea Firan, D.R. Popescu, Carmen Firan |
A fost pentru mine o şansă unică în viaţă să întâlnesc doi membri ai Academiei Române, pe Gheorghe Păun, matematician şi informatician şi D.R. Popescu, unul dintre cei mai însemnaţi scriitori ai perioadei contemporane, să-i ascult vorbind, iar ulterior să dialoghez eu însumi cu dânşii şi să primesc autografe pe cărţile lor.
Domnul Gheorghe Păun este autorul unor excelente romane SF pe care le citeam la 20 de ani (Sfera paralelă) şi la 30 (1994) dar mai ales un savant de seamă al ţării noastre - vă invit să-i citiţi pagina personală din wikipedia.
Bref, colocviile "Scrisul Românesc" reprezintă un adevărat regal al culturii româneşti şi, pentru a vă convinge, sunteţi invitaţi să participaţi la următoarele ediţii.
(c) fotografii - Radio Oltenia Craiova |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu