miercuri, 28 mai 2014

Editura Mandragora la Bookfest



"Editura Didactică şi Pedagogică şi Mandragora sunt onorate să vă invite la lansarea cărţii "CREDINŢELE ŞI RELIGIILE LUMII", autor Darie Feşnic.

 Evenimentul se va desfăşura în cadrul Salonului Internaţional de Carte "BOOKFEST", în ziua de 29 mai 2014, orele 18, la standul Editurii Didactice şi Pedagogice, situat în pavilionul C4, Complexul Romexpo.

 Cartea va fi prezentată de dr. Eugen Ciurtin, cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie a Religiilor din cadrul Academiei Române."



Ilustraţia copertei de Alex Talambă

"Noile tendinţe în relaţiile dintre Religiile Lumii se apropie treptat de tendinţele din celelalte domenii, inclusiv de conceptul „unitate în diversitate”. Se constată existenţa unor mai multe teme comune principalelor religii: existenţa îngerilor, normele/poruncile morale/religioase, limitele ştiinţei şi completarea ei cu concepte creaţioniste, trecerea sufletului spre „Lumea Cealaltă” etc. Deci principalele concepte religioase nu par a fi contradictorii ci ar putea fi considerate mai curând complementare. Toate tipurile de conflicte din diferitele perioade istorice sunt considerate în prezent ca fiind specifice acelor perioade, nivelului relaţiilor din acele timpuri.
În secolul al XXI-lea se constată intensificarea tendinţelor de renunţare la diferitele conflicte specifice trecutului, omenirea devenind tot mai tolerantă şi se promovează acceptarea diversităţii în toate domeniile relaţiilor umane.
Deci pentru o mai bună comunicare între oameni, pentru a construi punţi de legătură etc., este chiar un avantaj să cunoaş¬tem atât viaţa materială a colaboratorilor noştri cât şi viaţa lor spirituală.
Fiind vorba de multe aspecte ale relaţiilor între oameni din diferite zone ale lumii, rămâne să reflectăm fiecare dintre noi la necesitatea cunoaşterii credinţelor proprii şi ale semenilor noştri din alte zone ale lumii."

Niciun comentariu: