marți, 27 mai 2014

Editura Adenium la Bookfest







« Editura Adenium vă invită la cea de-a IX-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care se va desfășura la Complexul Expozițional Romexpo din București, între 28 mai și 1 iunie (Pavilioanele C1, C2 și C4). Aveți ocazia să vă întâlniți cu scriitorii preferați din țară și din străinătate, să luați contact cu cele mai interesante noutăți editoriale. Editura Adenium vă așteaptă la standul situat în Pavilionul expozițional C4, cu un discount de 30% la toate titlurile din oferta de carte pentru copiii și generalistă. Am pregătit o serie de evenimente de calibru și lansăm, în premieră, nouă volume noi, de-abia sosite din tipar! Toate lansările vor avea loc la Cafeneaua Literară Julius Meinl (situată în Pavilionul C4).


Pentru 1 iunie, între orele 15.30-17.00, am rezervat o dublă lansare de carte pentru copii și părinți. Este vorba despre apariția volumului de benzi desenate Abu-Hasan. Povestiri și schițe (o adaptare în premieră în benzi desenate după scrierile lui I.L. Caragiale, cu un scenariu semnat de Adriana Nazarciuc și Liviu Antonesei și ilustrații de Șerban Andreescu). Al doilea volum ce va fi prezentat publicului este Capra cu trei iezi și alte povești în versuri (autor Lidia Batali, ilustrator Adrian Barbu), un proiect cu totul special, care transpune în versuri cele mai îndrăgite scrieri ale marelui povestitor Ion Creangă. Copiii vor avea parte de surprize oferite de Editura Adenium și se vor bucura de sceneta interpretată de copiii coordonați de Viviana Radu. La eveniment vor lua parte invitați de seamă: Adrian Cioroianu, Lidia Batali, Liviu Antonesei, Dodo Niță, Șerban Andreescu. »

Comunicat de presă al editurii Adenium


Noul album al lui Şerban Andreescu, cel de-al patrulea apărut la editura Adenium în ultimii 3 ani,  cuprinde câteva adaptări după  povestiri şi schiţe scrise de I. L. Caragiale : D-l Goe, Vizită, Bubico, Kir Ianulea, Abu Hassan (scenarii de Liviu Antonesei şi Adriana Nazarciuc).
Abu Hassan este piesa de rezistenţă a volumului, având cele mai multe pagini : plecând de la povestirea clasică,  Şerban Andreescu ne teleportează în lumea minunată a celor « O mie şi una de nopţi ».
Ca o remarcă aparte, este de notat că, în întregul album, Andreescu respectă scrupulos firul narativ al lui Caragiale dar are propriile sale contribuţii la naraţiunea grafică, cum ar fi introducerea povestitorului (Caragiale) ca personaj,   iar prin grafismul său deosebit aduce o doză suplimentară de umor ansamblului – a se vedea modul hazliu în care a desenat dracii din Kir Ianulea.
Albumul, full color şi cu coperţi cartonate, fiind tipărit în condiţii impecabile în Italia, costă doar 31 de lei şi este recomandat ca lectură tuturor vârstelor -  copii, părinţi, bunici.
Alături de HAC BD, Mandragora, Art, editura Adenium a înţeles importanţa pe care o poate avea  banda desenată în preferinţele de lectură ale publicului cititor şi  îl (ne)  răsfaţă cu albume de lux, obligatoriu de citit de către  orice bedefil care se respectă.

Dodo Niţă

Niciun comentariu: