luni, 8 august 2022

Invitație la Salonul de benzi desenate de la Constanța!

-  comunicat de presă - Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie Brașov și Asociația Bedefililor din România organizează, în perioada 13-15 august 2022, „Salonul de benzi desenate de la Constanța”, activitate culturală desfășurată în cadrul proiectului cultural P1943/04.07.2022 „Istorii pontice în benzi desenate”, Aria tematică: Arte vizuale, Sesiunea II/2022.

În cadrul Salonului, vizitatorii vor putea admira expoziții de benzi desenate, cărți și reviste de specialitate și vor putea intra în contact direct cu Puiu MANU, cel mai cunoscut și îndrăgit autor de benzi desenate din România, care va prezenta în data de 13 august 2022, ora 12.00 volumul „Istoria e cea mai frumoasă poveste în benzi desenate”. În continuarea evenimentului, istoricul și omul de cultură Adrian CIOROIANU va prezenta volumul „Regele Ferdinand cel Loial” (Editura Curtea Veche, 2022), carte de istorie cu ilustrații realizate de Puiu Manu.

În data de 14 august 2022, cu începere de la ora 12.00 vizitatorii vor putea dialoga cu autorul de benzi desenate Octav Ungureanu, editor al Revistei COMICS, care își va prezenta cele mai recente proiecte de benzi istorice desenate și va susține două ateliere demonstrative.
„Salonul de benzi desenate de la Constanța” se va încheia în data de 15 august 2022, orele 12.00, cu prezentarea volumului „Panorama benzii desenate românești”, autor Dodo NIȚĂ, un volum de excepție ce face o trecere în revistă a istoriei benzii desenate românești din ultimii 30 de ani.
Nu în ultimul rând, iubitorii de benzi desenate vor putea admira în fața Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, expoziția outdoor „Frica în Istorie!”, care reunește lucrările realizate pentru Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2021.
Program eveniment:
13 august 2022, orele 12.00: prezentarea volumului „Istoria e cea mai frumoasă poveste în benzi desenate”, scenariu Marius Leștaru, benzi desenate – Puiu Manu (Aula Pictată, etaj I);
13 august, orele 15.00: prezentarea volumului „Regele Ferdinand cel Loial”, texte Adrian Cioroianu, ilustrații Puiu Manu (Aula Pictată, etaj I);
14 august, orele 12.00: prezentare Octav Ungureanu, editor Revista Comics (Sala Canarache, parter);
14 august, orele 17.00 atelier demonstrativ Octav Ungureanu (Sala Canarache, parter);
15 august, ora 10: atelier demonstrativ Octav Ungureanu (Sala Canarache, parter);
15 august, orele 12.00: prezentarea volumului „Panorama Benzii Desenate Românești”, autor Dodo Niță (Sala Pictată, etaj I).
Pentru buna desfășurare a atelierelor demostrative, numărul de participanți este limitat la 15 persoane per serie, tineri și copii cu vârsta de peste 10 ani. Înscrierile la cele două ateliere se fac telefonic, la numărul de telefon: 0735.105.373.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Va fi și librărie bd? Vom putea cumpăra și alte albume bd pe care le-a realizat dl. Puiu Manu?

Dodo Niţă spunea...

Da, desigur. Cu dedicatie de la maestru!