joi, 12 mai 2022

"SAD" - roman grafic scris de Lia Faur și desenat de Vali Ivan

 


S-a deschis sezonul lansărilor de benzi desenat românești! Prima a avut loc la Arad, în cadrul Centenarului  Ștefan Augustin Doinaș, pe 28 aprilie  anul curent.  Vă prezentăm în continuare imagini de la lansare. Avem certitudinea că romanul grafic va fi lansat și la București.


"Punct final Festivalului "Zile și seri de literatură Doinaș-SAD 100"!

 După o zi-maraton, cea de ieri, în care magnifica Sală „Ferdinand” a Palatului Administrativ Arad, a vibrat de poezia lui Doinaș, rostită de elevi din localitatea de baștină a poetului, Sântana (prof. Camelia Belei), s-a fermecat de povestea vieții și a morții poetului, prin cărțile lansate, una de fotografie și cealaltă de benzi desenate, (autori Lia Faur și Vali Ivan), dar și prin cuvântul tinerelor interpretatoare a operei literare doinașiene, Andrada Hanes și Alexandra Teodora Mândra, iar în final a fremătat prin poezia muzicală „în alb și negru” a lui Teo Milea, s-a pus punct.



Grandioasa poveste a unui festival de poezie, s-a încheiat!

Mulțumim arădenilor în primul rând. Tuturor truditorilor, de orice tip.

Lui Ștefan Augustin Doinaș!

Mulțumim magneticei noastre poete, Lia Faur, care l-a așezat pe poetul arădean în sufletele și în mințile noastre, pentru totdeauna.

Mulțumim lui Teo Milea-un muzician dublat de un om de exepție.

Sunetele iscate de el au umplut sala de trăire!"

 

Lucia Bibarț












După o săptămână,  romanul grafic a servit ca material didactic pentru învățarea limbii române, la Lectoratul român din  cadrul Univerrsității din Tunis.



Banda desenată costă 45 lei și poate fi achiziționată  aici: 

https://cdpl.ro/produs/sad-biografie-grafica-lia-faur-vali-ivan/

Niciun comentariu: