miercuri, 15 septembrie 2021

“Puiu Manu este Polul Nord al prieteniei noastre !” Adrian Cioroianu dixit

Desen de Valentin Ionescu

“Avem si noi un Stan Lee, iar astăzi împlinește de trei ori 31 de ani. La mulți ani,Puiu Manu !”

 Valentin Ionescu

 

“Puiu Manu a practicat în tinerețe yachtingul, dar eu cred ca i-a plăcut mereu să fie un alpinist - să escaladeze aureola artei, să depășească vertical impuritățile vieții, să fie un darnic cât mai bun, și cine i-a răsfoit vreodată un album BD sau carte ilustrată a simțit mereu aceea bucurie înălțătoare că este prezent în mijlocul unei povești, și, iată-l azi, atingând o nouă înălțime, 93 de ani, mulți dăruiți artei și nouă, cititorilor!

Noul său album va fi lansat curând la Festivalul de BD istoric de la Brașov, și-l așteptăm în continuare cu noi provocări grafice, să urcăm împreună spre un secol de artă și de fericite (re)întâlniri! La Mulți Ani, Puiu Manu!”

 

Dr. Paul Stoica

 

“Astăzi este ziua de naștere a lui Puiu Manu, unul dintre cei mai importanți desenatori români, care împlinește incredibila vârstă de 93 de ani. Este mult de vorbit despre el, dar nu mai fac acum asta, oricum o face mult mai bine Dodo Niţă, în monografiile pe care le dedică marilor graficieni români. Este, în orice caz, cel mai longeviv dintre numele importante ale genului de la noi.”

 

Doinel Tronaru

 

Desen de Gabriel Zăbavă

“La mulți ani domnule Manu!
Vă mulțumesc pentru benzile desenate și ilustrațiile de carte, care au contribuit mult  la placerea de a citi reviste si carti.
Imi aduc aminte, copil fiind, citeam "Băieții nu plâng" ,mă uitam la ilustrații și râdeam cu poftă.
Ați ilustrat atât de bine copilăria noastră în acele ilustrații și benzi desenate, cum nu a mai facut-o nici un alt desenator!”

Gabriel Dincă


Desen de Valentin Ionescu 

 

Niciun comentariu: