sâmbătă, 1 februarie 2020

Anul BD 2020: proiecte şi perspective


Şi pentru acest an sunt anunţate mai multe proiecte de albume BD româneşti şi străine.

Domnul Puiu Manu  va publica  volumului doi al seriei "Căpitanul RO" :  Jihad la Marea Neagră, scenariu Adrian Cioroianu. De asemenea, se lucrează la reeditarea altor două  albume ale său, cu tiraj epuizat, dintre care unul va fi Ioniţă Tunsu.



Editura Pavcon  din Bucureşti anunţă apariţia celui de-al doilea titlu BD al său, 1944,     scenariu Florin Purlucă, desene de Daniel Daniil care, deşi a debutat acum vreo doi ani, se afirmă deja ca un autor profesionist.



De la Timișoara așteptă cel puțin o surpriză.
Foarte probabil şi la editura Casa Radio vor fi lansate titluri noi.
Maria Surducan şi Anna Benczedi anunţă volumul doi de la Ştima Apelor.
Sunt convins că şi Mihai Grăjdeanu va propune cititorilor cel puţin o nouă publicaţie.
În ceea ce mă priveşte, la aniversarea a 90 de ani de la naşterea artistei Liviei Rusz, voi publica o nouă ediţie a monografiei sale, refăcută complet şi augumentată cu multe informaţii şi ilustraţii noi.

Evident, cele mai multe noi albume BD (traduceri) vor fi publicate de editura Art,  care deja anunţă pe site-ul său primele titluri: din colecţia "Mini Grafic":  








Un comentariu:

BETINO_31 spunea...

Abia asteptam (re)aparitia acestor albume noi sau mai vechi ale autorilor consacrati si cei mai tineri in acest an care a fost declarat de francezi anul B.D. Sa speram ca si in Romania va fi anul B.D.-urilor indiferent de varsta lor !