duminică, 17 noiembrie 2019

Clubul Temerarilor - toate secretele celebrei colecții în sfârșit dezvăluite!



Între 1966-1970, sute de mii de copii şi adolescenţi - printre care ştiu că vă număraţi şi mulţi dintre dvs  - au trăit fervoarea colecţiei „Clubul Temerarilor”. Dar ştiaţi cine a înfiinţat această colecţie şi de ce a făcut-o? 

(Nu, nu Ion Hobana a înfiinţat-o, aşa cum eronat scrie pe wikipedia).  Ştiaţi de ce, la lansarea colecţiei,  s-au spart geamurile librăriei Eminescu din Bucureşti? Ştiaţi de ce Albin Stănescu a ilustrat primele 23 de coperți,  iar  Dumitru Ionescu celelalte? Ştiaţi care este legătura dintre Mircea Cărtărescu şi îndrăgita colecţie? Ştiaţi câte benzi desenate au fost adaptate după nuvelele publicate în  colecţie?
Răspunsurile  la aceste întrebări şi multe alte informaţii inedite le veţi găsi doar în cele 60 de  pagini full color ale volumului „Colecţia Clubul Temerarilor - povestea din spatele legendei”  (editura Revers, 35 lei).




Cei ce doresc acest volum cu o dedicație personalizată din partea  autorului, pot să ne scrie pe adresa bdargonaut@yahoo.com. 

4 comentarii:

BETINO_31 spunea...

Din intamplare, am toata colectia de 76 de numere, fiind singura colectie de publicatii pe care o am in intregime. Unele din ele ar fi trebuit reeditate, mai ales cele din care s-au facut si benzi desenate, ca "Miu-haiducul" care are 4 volume in colectia aceasta de brosuri. Dar pentru cei care le doresc, se mai gasesc destule la preturi de 2 lei bucata la anticariate. Nu stiu cate din aceste titluri au aparut si in banda desenata pana in prezent, in afara de Miu-haiducul.

Dodo Niţă spunea...

Domnul Andrei, BD-urile cu Miu-al-Florilor nu sunt realizate după nuvelele din Clubul Temerarilor, ci după scenarii originale de Alexandru Mitru.In paginile volumului monografic despre colecţia Clubul Temerarilor veţi găsi vreo 5-6 BD realizate după diverse nuvele din celebra colectie: titluri, autori şi pagini extrase din acele BD.

vladtania spunea...

Buna Seara!
Doresc sa comand un volum, cum procedeez, scriu comanda la adresa de email amintita mai sus, si cum se livreaza?Va multumesc, si astept indrumarile voastre.

Dodo Niţă spunea...

Buna dimineata! Trimiteti pe adresa de mail bdargonaut@yahoo.com coordonatele dvs. si veti primi cartea prin colet postal cu ramburs.
Va multumim.