joi, 15 noiembrie 2018

« Vacanţa lui Nor» – lansare de excepţie la Cluj



Marţi, 13 noiembrie, am avut norocul şi bucuria să le fiu alături surorilor Surducan, Ileana şi Maria, la prezentarea celui mai nou album de benzi desenate al lor, “Vacanţa lui Nor”, la librăria Book Corner Librarium, din Cluj-Napoca.  


A fost prezent şi Adrian Barbu, prieten şi mentor al surorilor, care a povestit despre album cu farmecul cu care numai el ştie să o facă. Şi cu multă mândrie pentru munca şi talentul fetelor. 

 

Evenimentul a fost o surpriză pentru public deoarece fetele au reuşit să ţină secret acest proiect început în 2015 şi continuat, printre alte proiecte personale, pâna la finalizarea lui în 2018. Desenele, după cum se poate observa, îi aparţin Ilenei şi au fost create pe tabletă grafică, iar Maria este cea care ne bucură ochii prin culorile cu care a venit în completare. 
Albumul este tipărit la Editura Arthur, este cartonat şi are în componenţă nici mai mult, nici mai puţin de 92 de pagini, pline cu aventurile băieţelului Nor (prescurtare de la Norbert), care este dus mai mult pe sus de părinţii lui şi lăsat la bunici în vacanţa de vară, însă fără tehnologia care îî era atât de dragă. Oare va supravieţui fără telefon, fără tabeltă, fără consola cu jocuri? Acolo află că bunica lui este Muma-Pădurii, iar bunicul lui este un solomonar care poate controla norii, dar pe care Nor află că l-a moştenit. Acest dar însă îi dă bătăi de cap la început, când trebuie să ducă la păscut o turmă întreagă de…nori, care se hrănesc cu rouă şi care se pot topi dacă stau la soare şi pe care îi tot pierde.  Norii pot fi controlaţi folosind un nai pe care bunicul i-l dă, însă fără instucţiuni de utilizare; o să-şi dea seama singur pe parcursul aventurilor. Căci vacanţa va fi plină de provocări şi peripeţii alături de personaje la fel de speciale ca el:  Skai, generalul scaieţilor, Laci, cavalerul înaripat, Amnar, copilul de foc sau Pazvante, puiul de balaur. Aceştia vor trebui să îşi folosească puterile supranaturale împotriva zmeului care le-a atacat pădurea. 


Dacă şi cum au reuşit să-l invingă veţi află din paginile acestui minunat album, care garantez că vă va aduce zâmbetul pe buze cu fiecare pagină dată.
Cu drag, din Cluj-Napoca, Ana-Maria




Niciun comentariu: