marți, 29 august 2017

Toamna benzilor desenate: colecţia „Supererou s`cool”




Editura HAC!BD lansează pe piaţă o bombă editorială: o superbă colecţie de 10 albume de benzi desenate,  adaptate după cele mai îndrăgite cărţi pentru copii!

Începând de azi,  găsiţi la toate chioşcurile şi magazinele  de presă primul album din colecţie: Alice în Ţara minunilor. Ulterior, în fiecare marţi, va apare un nou titlu pe piaţă, vreme de 10 săptămâni.
Vândute la un preţ imbatabil – 20 de lei bucata – albumele au fost tipărite în excelente condiţii grafice, cu coperţi cartonate şi câte 72 de pagini în culori, pe format A4 (pe înălţime, dar un pic mai înguste pe lăţime).
 Cele zece titluri au fost selectate de Mihai Ionaşcu, directorul HAC!BD,  din portfoliul editurii Campfire din India.
 
Această editură, parte a unui mare concern editorial cu sediul în New Delhi, a fost fondată în anul 2010, fiind specializată strict pe benzi desenate. În 7 ani ei şi-au construit un catalog de peste 80 de titluri, adaptări ale unor titluri din literatură universală  sau povestind viaţa unor personalităţi care au  influenţat soarta omenirii, precum Martin Luther King, Maica Tereza sau Stebe Jobs.
Fiecare album BD este realizat pe sistem american, de către un colectiv de autori compus din scenarist, grafician, colorist şi desenatorul copertei, colectiv coordonat   de câte doi editori, unul indian, celălalt american. De altfel, şi scenariştii sunt tot americani.

Această colaborare indiano-americană a fost antamată cu un scop precis:  difuzarea albumelor din portofoliul editurii indiene în întreaga lume anglofonă:  Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Noua Zeelandă etc.

Editura HAC!BD este prima din sud-estul Europei care propune cititorilor  traducerea în limba maternă a unor albume publicate iniţial de Campfire.

Va fi aproape imposibil să nu cumperi măcar unul dintre titlurile colecţiei care,  din start,  se adresează cititorilor de toate vârstele.

Pentru copiii de 7-10 ani  este cea mai bună cale de a se familiariza cu operele clasice ale copilăriei şi sunt gata să pun pariu că, după doar câţiva ani,  vor dori să citească şi romanele propriu-zise. Iar cititorii adulţi au acum ocazia să revină în mirifica lume a copilăriei citind aceste albume de benzi desenate.

Trebuie spus că albumele respectă ad-litteram trama romanelor şi dialogurile personajelor, doar înlocuind descrierile cu desene atrăgătoare, foarte sugestive.

În plus, cititorilor care cumpără toate cele 10 albume, editura HAC!BD le oferă două bonusuri inedite:
1- primul episod din banda desenată Harap Alb Continuă, în ritm de câteva planşe per album
1 – cotoarele reunite ale albumelor reproduc sigla colecţiei „Supererou s`cool” – o premieră pe piaţa editorială românească.



Voi prezenta în săptămânile următoare fiecare titlu, pe măsura difuzării lor la chioşcuri, şi sunt  bucuros că pot să-mi închei articolul, în tradiţia benzii desenate europene vreme de aproape o sută de ani,  cu formula...

                                                                VA URMA!

Niciun comentariu: