miercuri, 16 decembrie 2015

Vlady, un vampir …oltean! (Fanzinoteca – 1)




 Prins de  efervescenţa editorială a benzii desenate contemporane româneşti, realizez acum că nu am scris prea mult despre fanzine.
În ultimii ani, în paralel cu apariţia primilor editori profesionişti de benzi desenate, s-a dezvoltat şi mai mult micro-fenomenul fanzinelor şi al auto-editării.
Despre prozinul Comics, v-am informat deja, în zilele următoare voi scrie şi despre alte fanzine şi mini albume editate a compte d`auteur.


Vlady este un vampir… neobişnuit. Nu-l deranjează lumina zilei, bea mujdei de usturoi în loc de apă şi doarme la orizontală, în hamac, spre deosebire de neamul său, care doarme cu capul în jos. Vlady este prieten cu şoricelul Manix şi e îndrăgostit de porumbiţa Mary. Împreună trec prin tot felul de peripeţii amuzante, imaginate cu tandreţe de italianul Emanuele Leoni şi desenate cu talent  de olteanul Alin Ivan. 
 
Mini albumul Vlady recall adună între coperţile sale mai multe povestiri haioase, stripuri sau episoade de mai multe planşe, care constituie cu adevărat o lectură plăcută şi recreativă. 



Dacă sunteti interesaţi de acest mic album, îl puteţi comanda pe blogul lui Alin Ivan, din lista noastră de autori BD