luni, 14 septembrie 2015

La mulţi ani, maestre Puiu Manu!



La vârsta de 86 de ani, mai puternic şi mai prolific ca niciodată, maestrul Puiu Manu a desenat de-a lungul întregului an Aventurile Căpitanului Ro, după un scenariu de Adrian Cioroianu,  precum şi noi episoade din serialul Istoria e cea mai frumoasă poveste – în benzi desenate !, scenarii de Marius Leştaru, episoade publicate în revista Cutezătorii.


Puiu Manu ţine de asemenea actualitatea BD românească, cu mini-albumul Baladă eroică, reeditarea ultimului  episod din aventurile lui Dim Dunăreanu  publicat în vechea revistă Cutezătorii, în 1974.
Iar faptul că un desen al domniei sale ornează coperta celei mai noi  lucrări ale mele, Paradigmele Paraliteraturii, nu este deloc întâmplător, ci ales cu grijă, aşa cum aţi observat cei care aţi citit deja cartea.
Până la sfârşitul anului vor mai apare două cărţi cu coperţi şi ilustraţii de Puiu Manu precum şi albumul Trei luni de vacanţă în trecut, publicat în Universul Copiilor în 1991-1992.
Astăzi maestrul Puiu Manu intră cu bucurie şi cu o puternică forţă lăuntrică în cel de-al 87-lea an de viaţă. În următoarele 12 luni şi-a propus să deseneze ultimele 8 episoade din Istoria e cea mai frumoasă poveste – în  benzi desenate !, precum şi episodul doi din Aventurile Căpitanului Ro.
Din adâncul inimilor noastre îi urăm un sincer
                                           LA MULŢI ANI !



Cadoul meu pentru fanii maestrului Puiu Manu este această fotografie istorică de la prima ediţie a Salonului Naţional al Benzii Desenate din România - Palatul Copiilor, Bucureşti, noiembrie 1991

Niciun comentariu: