marți, 21 iulie 2015

Minionii invadează România!




Luna iulie a adus nu doar un val de caniculă în ţara noastră ci şi nişte simpatice personaje :  Minionii.
Din zece iulie aventurile Minionilor pot fi vizionate pe marile ecrane ale cinematografelor de la noi şi tot cam din aceeaşi dată ele pot fi citite în paginile albumului de benzi desenate Banana !


Văzând  interesul crescând faţă de cea noua artă de la noi, firma  Burda România  a decis să editeze şi ea benzi desenate şi a ieşit pe piaţă cu acest album, la un preţ imbatabil:  10 lei !  Preţul imbatabil este dat de faptul că Burda este ea însăşi o firmă de distribuţie a presei şi atunci poate difuza un tiraj mare al albumului (posibil 10,000 ex) dar şi faptul că  albumul beneficiază de TVA de la carte - 9%, în loc de cel de la reviste – 24%.
Albumul este format A4, cu coperţi suple, având 50 de pagini în culori. Banda desenată se prezintă sub formă de gag-uri amuzante – câte unul pe planşă, aproape  fără text dar cu multe onomatopee.
Albumul nu reprezintă o adaptare a filmului,  ci povesteşte alte peripeţii  amuzante din viaţa Minionilor



Primele benzi desenate cu Minionii au apărut săptămânal  – din 2014 – în revista Spirou. Ele au fost create de doi tineri autori francezi Renaud Collin (desen şi culoare) şi  Didier Ah-Koon (scenariu şi story-board). De menţionat că Didier Ah-Koon  a fost de asemenea desenator şi story-boarder la filmele cu Minioni.

În iulie editura Dupuis a editat albumul Banana, cel care a fost tradus şi editat în româneşte de Burda. În Franţa însă el se vinde la 10 euro, deşi nu are în plus decât coperţi cartonate şi un poster.


Bref, albumul Minionii :  Banana  propune cititoriilor o lectură amuzantă, spumoasă, indispensabilă pentru a ne face să uităm de canicula înconjurătoare, măcar pentru 30 de minute !


Notă. Colecţionarilor de figurine le aduc la cunoştiinţă că Minionii 3D însoţesc în această vară meniurile Happy Meal de la toate restaurantele McDonalds de la noi (şi din Europa) !






2 comentarii:

Florin Leodor Dănilă spunea...

Dodo,
Îţi mulţumesc pentru informaţiile oferite aici, de care am profitat şi eu. Recent, am cumpărat ediţia de weekend a 'Adevărului' cu interviul acordat de Puiu Manu. Am aflat şi de albumul cu minionii, pe care, fiindcă ai adăugat câteva planşe şi m-am lămurit că este pe gustul meu, l-am trecut şi pe el pe listă.
Să ai mult spor!

Dodo Niţă spunea...

Mulțumesc. Acesta este scopul principal al acestui blog, să informeze asupra aparițiilor meritorii din lumea benzii desenate românești (şi în limba română).