miercuri, 17 iunie 2015

“12 o`clock” un roman grafic on-line de Alexandra Gold






Inspirată de documentarul Wild Carpathia,  unde prințul Charles spunea lucruri atât de frumoase despre ţara noastră, Alexandra Gold a scris un roman a cărui actiune se petrecea într-un univers decalat, având ca protagonişti  pe saşii din Transilvania anului 1900. 
 Talentată la desen – a ilustrat zeci de cărţi pentru diverse edituri din Statele Unite – şi pasionată de cea de-a noua artă,  a hotărât să transforme romanul literar într-unul grafic. Primele planşe au apărut în prozinul Comics nr. 27/iunie iar celelalte vor fi publicate on-line, pe măsura desenării lor.
Patru tineri englezi pasionaţi de longboarding, Will,  Ian, Matt şi Ray, plănuiesc să-şi petreacă vacanţa de vară  în Transilvania. Dar aici, printr-un portal misterios, călătoresc în timp, în urmă cu o sută de ani…
Plotul se anunţă intrigant, desenul practicat de Alexandra este unul modern, convingător, pe linia noului val european,  aşa încât « 12 o`clock »  se anunţă a fi un roman grafic (va avea peste 100 de pagini) de succes.


Începând cu luna iunie, Alexandra postează săptămânal câte o planşă din romanul său grafic, la adresa www.12oclockcomic.com.
Să sperăm că, la final, romanul va fi  editat de un editor adevărat şi-l vom putea cumpăra şi aşeza în biblioteca noastră de benzi desenate.

Niciun comentariu: