duminică, 20 mai 2012

Vintilă & Viorela Mihăescu: " Metafore vizuale"


Între 18-21 mai, în Foaierul Teatrului Naţional din Caracal, poate fi vizitată expoziţia de pictură şi tapiserie „Metafore Vizuale”  a artiştilor plastici Viorela şi Vintilă Mihăescu.
Vintilă Mihăescu, cunoscut artist decorator, pictor  şi autor de benzi desenate, s-a născut în data de 4 decembrie 1943 la  Caracal,  şi de aceea dânsul  a fost invitat să expună  în fosta capitală a Romanaţiului de către asociaţia “Fiii şi prietenii Caracalului”.
La vernisaj a participat un public numeros, format din pasionaţi de frumos dar şi foşti colegi de şcoală şi liceu ai artistului, lucru care l-a făcut pe unul dintre vorbitori să spună că i se pare că se află nu în foaierul Teatrului National ci într-o sală de clasă a liceului Ioniţă Asan.
Au mai fost prezenţi şi au susţiuni alocuţiuni, Gheorghe Anghel, primarul municipiului Caracal,  Dănuţ Ghiţă, preşedintele asociaţiei organizatoare,  precum şi Florin Rogneanu, directorul Muzeului de Artă din Craiova şi Gabriel Bratu, caricaturist de talie  internaţională.









Foto-reportaj de Viorel Chirea şi Dodo Niţă

Niciun comentariu: