miercuri, 5 iunie 2024

Corto Maltese în Siberia


 Una din marile bucurii pe care mi le-a adus această ediție a Bookfest-ului a fost apariția celui de-al 6-lea episod din seria "Corto Maltese".

Editura Cartea Copiilor a lansat acest superb volum la 50 de ani de când Hugo Pratt l-a publicat, în serial, în revista Linus, prima din Italia care, în anii 70, se adresa copiilor fani BD ce crescuseră mari și doreau să citească bandă desenată pentru vârsta lor de adulți.



La invitația editorului, am semnat prefața acestui album împreună cu profesorul Ion Manolescu, îndrăgit scriitor și unul dintre cei mai mari bedefili de la noi.
Ceea ce a început ca o discuție amicală, la o terasă bucureștenă, s-a transformat într-o muncă intensă de documentare, în urma căreia am încercat să explicăm geneza și să elucidăm câteva dintre misterele ale acestui album, unul dintre cele mai frumoase din toată seria.
"Corto Maltese în Siberia" este o superbă narațiune grafică, la lectura căruia veți rezona cu siguranță cu pasiunea lui Hugo Pratt pentru istorie, aventură, romance, literatură și în mod special poezie.
O capodoperă a celei de-a noua arte, indispensabilă oricărui om care iubește lectura!

Dodo Niță

Observați, vă rog, tricoul purtat de profesorul Ion Manolescu. E fan, sau nu, al lui Corto Maltese?


Niciun comentariu: