miercuri, 3 iunie 2020

Eu şi virusul Hai-Hui - carte ilustrată de Octav Ungureanu

Comunicat de presă


În timpul pandemiei unii autori şi editori s-au mişcat foarte repede. Astfel, Octav Ungureanu a ilustrat cartea doamnei Roxana Andreea Rusu, psihosociopedagog,  care a abordat subiectul fierbinte al coronavirusului, explicându-l pe înţelesul copiilor.
Cartea are 32 de pagini  şi propune o lectură interactivă, aşa cum se poate citi în prezentarea editurii, de mai jos.
Costă 16 lei şi a fost lansată în aprilie!

Eu si Virusul Hai-Hui este o carte inteligenta (smartbook™), care face legatura instant intre volumul tiparit si mediul online.

In paralel cu lectura unei carti interesante si instructive, folosind smartphone-ul si o aplicatie gratuita de scanare a codurilor QR (ex: QR Scanner), puteti vedea – pe telefon sau pe smartTV – clipuri video cu informatii si activitati educative.

Un concept editorial marca Integral™.


Perioada pe care o traverseaza intreaga lume, din cauza crizei generate de raspandirea noului Coronavirus, a adus schimbari economice si sociale, care afecteaza toata omenirea.
In acest context, este important sa oferim explicatii si informatii copiilor, cu ajutorul unei abordari pe intelesul lor si in acelasi timp, cat mai apropiate de realitate.

Aceasta carte respecta recomandarile UNICEF pentru parinti, in privinta comunicarii si atitudinii fata de copii, pe timpul pandemiei. 
Se adreseaza copiilor cu varste intre 3 si 14 ani, pe care ii va ajuta sa inteleaga mai clar situatia si sa perceapa intr-un mod mai flexibil schimbarile din viata lor, facand astfel fata mai usor emotiilor multiple, precum stresul si anxietatea.
Nu uitati ca, mai ales acum, cei mici au nevoie sa se simta iubiti, intelesi si protejati, pentru a se putea adapta cat mai usor la noua normalitate. Ascultati-i si actionati in preajma lor cu mult calm si rabdare. Implicati-va alaturi de ei pentru a crea impreuna un program zilnic bine organizat si o planificare a activitatilor scolare, care sa alterneze intr-un mod echilibrat cu timpul liber si comunicarea virtuala continua cu prietenii si colegii. Incurajati-i ca se vor descurca!

Andreea Roxana Rusu


Traim timpuri inedite, diferite fata de ceea ce am trait pana acum, darn cu toate acestea, putem privi partea buna a ceea ce se intampla: sa stam acasa, alaturi de parinti si copii, sa tinem familia impreuna, ceea ce nu am facut foarte des!
Fiecare masa in famile poate fi un motiv de bucurie, fiecare seara petrecuta urmarind un film, o piesa de teatru, un documentar sau chiar bucurandu-ne de un joc distractiv, toate acestea ne pot da tihna de care chiar aveam nevoie fara sa stim.
Chiar daca suntem izolati, suntem impreuna cu cei dragi, cu cele mai importante persoane din viata noastra, ceea ce inseamna ca, de fapt, nu suntem singuri!
Aceasta situatie, datorata unui virus invizibil, ne pune in imposibilitatea de a calatori, de a ne intalni cu prietenii, de a iesi in parc; totusi, fiecare moment este o alta realitate, in care lumea a capatat o fata noua, in care familia (re)devine primordiala.
Viteza uluitoare, cu care trebuia „sa le rezolvam pe toate”, devine inexistenta.
Puteti deschide fereastra dimineata si sa ascultati pasarelele care ne ureaza: „O zi minunata!”, puteti observa razele soarelui cum ne incalzesc obrajii, sau puteti admira minunatia lunii ce ne vegheaza in fiecare noapte... toate care ne inconjoara pot fi lucruri de admirat si pentru care trebuie sa-i multumim lui Dumnezeu ca le-a creat.
Sa oferim iubire si speranta celor care nu au pe nimeni alaturi, faceti o bucurie celor care asteapta un telefon de la voi, sunandu-i acum, impartasiti cu ei bucuriile sau tristetile pe care le traiti si, astfel, nu se vor mai simti singuri.
Fiecare clipa poate fi o binecuvantare: racoarea diminetii, soarele amiezii, linistea serii, tihna rugaciunii sau momentele placute alaturi de familie.
Asadar, priviti partea frumoasa a acestor timpuri: cantati, zambiti, rugati-va si multumiti!

Elena Maria Nicolai




 

Niciun comentariu: