vineri, 5 ianuarie 2018

La mulţi ani, d-le Adrian Cioroianu!





Profesorul şi diplomatul Adrian Cioroianu este unul dintre cei mai îndrăgiţi oameni de cultură din zilele noastre. Datorează acest fapt nu atât carismei  sale  irezistibile,  cât  mai ales profesionalismului său desăvârşit.
Cred că toată lumea care citeşte blogul nostru a urmărit la TVR serialul “5 minute de istorie” şi a cumpărat unul sau mai multe dintre volumele semnate de dânsul din  colecţia “Regii şi reginele României” de la editura Curtea Veche. 





Sunt convins că aţi citit deja şi peripeţiile primul super-erou sută la sută românesc, “Căpitanul RO”, imaginat de Adrian Cioroianu şi desenat de maestrul Puiu Manu.


Aşa că avem veşti bune pentru fanii infatigabilului om de cultură:   TVR a început de curând să difuzeze a treia parte a serialului “5 minute de istorie”, consacrat Centenarului Marii Uniri, în luna  februarie va apare un nou titlu din colecţia “Regii şi reginele României”, despre viaţa  Reginei Elisabeta, iar  maestrul Puiu Manu desenează de zor la volumul al doilea din aventurile Căpitanului RO,  “Jihad la Marea Neagră”.

Până atunci însă, pentru că azi este aniversarea zilei sale de naştere, să ridicăm o cupă de şampanie virtuală (sau nu) şi să-i dorim o viaţă frumoasă în continuare! La mulţi ani!


Niciun comentariu: