duminică, 1 ianuarie 2017

Bun venit, 2017!



Dragi prieteni,
Bine ne-am regăsit în noul an! Vă doresc ca el să fie unul liniştit, fără prea mari bulversări în viaţa noastră (a se vedea politica naţională şi internaţională) şi, mai ales, după cum ne scrie corespondentul nostru Adrian Epure, să avem un 2017 plin de benzi desenate româneşti! »

Mulţumesc şi pe această cale cititorilor şi artiştilor BD care ne-au trimis felicitări. Iată câteva dintre ele:


Alexandra Gold

 Alexandra este creatoarea unui foarte bun serial BD fantastic, 12 o`clock, pe care îl puteţi urmări aici: http://12oclockcomic.tumblr.com/

Şerban Andreescu


Ca şi Alexandra, Şerban Andreescu este unul dintre  rarii desenatori BD/graficieni de la noi care trăiesc din arta lor. Pentru 2017 promite cititorilor săi cel puţin două noi albume BD pentru copiii de toate vârstele.

Bogdan Prejoianu

 Bogdan Prejoianu este unul dintre marii noştri desenatori BD care au publicat la începutul anilor 90. El este creatorul nemuritorului Justin (vezi ilustraţia) ale cărui peripeţii au apărut iniţial în revista Carusel şi apoi le-am republicat în suplimentul Mini  AZI.


Gabriel Zăbavă


Gabriel Zăbavă este un cititor şi colaborator al blogului nostru. La începutul anilor 90 a cochetat şi el cu banda desenată. Sper ca în perioada următoare să public un interviu cu el, pentru a afla mai multe despre pasiunea sa pentru cea de-a noua artă.


Philippe Bercovici


Philippe Bercovici este un mare creator belgian de benzi desenate (mulţi dintre dvs. îl cunoaşteţi din paginile revistei Spirou, unde publică de vreo 30 de ani excelenta serie Les Femmes en Blanc). Având origini româneşti, l-am invitat în 2013 la Salonul Internaţional al Benzii Desenate din România - Constanţa, 2012.





Marc-Andre Dumonteil este redactor şef adjunct al revistei de informaţii şi analiză a benzii desenate HOP! (despre care aţi citit deja pe acest blog) şi al cărei corespondent pentru România sunt de 25 de ani.


Niciun comentariu: