joi, 29 mai 2014

Maestrul Puiu Manu şi istoricul Adrian Cioroianu vorbesc la Craiova despre banda desenată






Casa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează vineri, 30 mai, începând cu ora 17, în cadrul „Zilelor Municipiului Craiova” ediţia a XVIII-a, vernisajul expoziţiei „Istoria în imagini” a artistului plastic Puiu Manu.
Cu această ocazie va fi organizat un colocviu tematic, despre banda desenată ca artă în general şi despre geneza operei artistice a maestrului Puiu Manu în special, colocviu susţinut de profesorii Adrian Cioroianu, Ion Manolescu, Marius Leştaru, Paul Laffont şi criticul de bandă desenată Dodo Niţă.

miercuri, 28 mai 2014

Editura Mandragora la Bookfest



"Editura Didactică şi Pedagogică şi Mandragora sunt onorate să vă invite la lansarea cărţii "CREDINŢELE ŞI RELIGIILE LUMII", autor Darie Feşnic.

 Evenimentul se va desfăşura în cadrul Salonului Internaţional de Carte "BOOKFEST", în ziua de 29 mai 2014, orele 18, la standul Editurii Didactice şi Pedagogice, situat în pavilionul C4, Complexul Romexpo.

 Cartea va fi prezentată de dr. Eugen Ciurtin, cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie a Religiilor din cadrul Academiei Române."


"Ioniţă Tunsu" – o cronică inedită semnată de arh. Mati Botezatu



                                                                     
             


                      Noi orizonturi ale registrului exprimării



Ioniţă TUNSUL
Un haiduc de Bucureşti
desene de Puiu MANU 
scenariu Marius LEŞTARU
editura HAC!BD

                                                                               
         






marți, 27 mai 2014

Editura Adenium la Bookfest







« Editura Adenium vă invită la cea de-a IX-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care se va desfășura la Complexul Expozițional Romexpo din București, între 28 mai și 1 iunie (Pavilioanele C1, C2 și C4). Aveți ocazia să vă întâlniți cu scriitorii preferați din țară și din străinătate, să luați contact cu cele mai interesante noutăți editoriale. Editura Adenium vă așteaptă la standul situat în Pavilionul expozițional C4, cu un discount de 30% la toate titlurile din oferta de carte pentru copiii și generalistă. Am pregătit o serie de evenimente de calibru și lansăm, în premieră, nouă volume noi, de-abia sosite din tipar! Toate lansările vor avea loc la Cafeneaua Literară Julius Meinl (situată în Pavilionul C4).

joi, 22 mai 2014

marți, 13 mai 2014

« Ceux de l’au-delà : le passage » par Dragan & Talamba







« Roumanie, octobre 1916, l’armée roumaine se retire de Transylvanie. La colonne du lieutenant médecin Danescu traverse les Carpates. Une pluie d’obus décime la retraite. Le lieutenant se retrouve projeté à la porte d’un monastère orthodoxe perdu au milieu de nulle part. Il entame alors un face à face avec un prêtre sans âge. Deux perceptions s’affrontent : pourquoi ce dieu tout puissant laisse les hommes se détruire et commettre les pires crimes ? Que sont devenus mes amis ? Quel est donc ce lieu étrange où j’erre tout     seul ? »

François Montier
Festival International de la Bande Dessinée de Sibiu (Roumanie)


Continuer a lire sur bdencre.com


vineri, 9 mai 2014

În trecătoare” – un nou roman grafic de Tamba şi Drăgan


După Elabuga şi Mila 23, editura Mandragora lansează pe piaţă un nou roman grafic,  În trecătoare (primul dintr-o serie intitulată generic Cei de dincolo).


miercuri, 7 mai 2014

Vânătorul de mutanţi - Guama

BD de Viorel Pîrligras
Nici azi nu pot să-mi dau seama cum în 1989, anul apogeului închistării materiale şi spirituale a regimului comunist din România, a putut ieşi pe piaţă, în 150,000 de exemplare, o revistă care avea pe copertă un războinic cu sabia scoasă!
Revista se numea Orion, era editată de un grup de sefişti din Craiova, la iniţiativa lui Viorel Pîrligras şi, pentru prima oară, numărul 4 era unul special heroic-fantasy. El cuprindea proze specifice, articole de profil, inclusiv unul despre banda desenată heroic fantasy din Franţa şi mai ales o neobişnuită bandă desenată, Vânătorul de mutanţi.

 Continuarea în revistanautilus.ro



marți, 6 mai 2014

Mircea Arapu la Radio România Cultural


Mircea Arapu la Bucureşti, în 2012
Miercuri,  7 mai,  la ora 15,30, pifofilii români, şi nu numai ei, îl pot asculta pe Mircea Arapu în direct, la emisiunea Născut în România, la  Radio Romania Cultural (http://www.radioromaniacultural.ro),raspunzând întrebărilor puse de Elena Vlădăreanu.

sâmbătă, 3 mai 2014

Salonul BD SIBIU 2014 – o cronică aşteptată




Dampyr
În urmă cu exact o lună, în week-end-ul 4-6 aprilie, a avut loc la Sibiu a doua ediţie a Salonului Internaţional al Benzii Desenate.