duminică, 10 iulie 2022

Festivalul BD Leskovac 2022 - foto-reportaj de Bianca Ciocoiu


Talent, dezbateri, mărturisiri, demonstrații artistice,  sunt doar câteva cuvinte cheie care descriu a XXIV-a ediție a festivalului "Balkanska smotra mladih strip autora" din Leskovac, Serbia.

 


Numeroși artiști și-au arătat capodoperele și au împărțit cu restul participanților secretele benzilor desenate create de ei, iar în timpul conferințelor și-au prezentat proiectele de viitor care vor continua să adauge valoare lumii benzii desenate contemporane.

 


 


Datorită expozițiilor montate, am văzut o varietate de abordări, teme, stiluri și o minunată explozie de imaginație.



 


 Nicolae Pepene a semnat frăția Benzilor Desenate din Balcani, protocolul de colaborare pe termen lung dintre Muzeul Județean de Istorie Brașov si Balkanska smotra mladih strip autora.


Bertrand Fontejn, atașatul de cooperare educativă la Ambasada Belgiei în Serbia, a inaugurat o expoziție internațională prezentată pentru prima dată în Europa în cadrul acestui festival.

 


 


La festival au fost prezenți și bedefilii români Remus Brezeanu, Mirel Drăgan, Victor Drujiniu, Daniel Buruiana și echipa Lectoratului de Franceză din Iași care și-a prezentat proiectul pedagogic (ce include benzile desenate) pus în practică în ultimii patru ani.

  



Niciun comentariu: