miercuri, 27 septembrie 2017

Corto Maltese: “Equatoria”





Suntem la Veneţia, în 1911.  Aida Treat,  reporteriţă la  National Geographic se întâlneşte cu cel mai îndrăgit marinar din lume, Corto  Maltese, pentru un interviu.
Corto este pe urmele « oglinzii   părintelui Jean » – un misterios artefact găsit în timpul ultimei cruciade.  De aceea se îmbarcă la bordul unui vapor cu destinaţia Alexandria, Egipt. În timpul călătoriei se împrieteneşte cu  Ferida Schnitzer  o frumoasă nemţoaică.

Ajuns în Egipt, Corto  îl salvează pe Winston Churchill  de la un atentat organizat de naţionaliştii arabi, după care se alătură lui Henry de Montfreid într-o expediţie cu destinaţia Zanzibar. Căutarea misterioasei oglinzi de către Corto se suprapune cu încercările Feridei de a-şi regăsi tatăl, un cunoscut explorator dispărut în Africa cu 20 de ani în urmă.



Cam aşa poate fi rezumat noul album Equatoria al tandemului spaniol Juan Diaz Canales (scenariu) şi Ruben Pellejero (desene), disponibil în toate librăriile BD din spaţiul francofon începând de astăzi, 27 septembrie. 
Primele 10 planşe le puteţi citi pe site-ul editurii Casterman: aici.


Noul album  a apărut la exact 50 de ani de la naşterea lui Corto Maltese, sub peniţa şi pensula nemuritorului Hugo Pratt.  

Niciun comentariu: